Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Yves Saint Laurent de film

Het leven van een designer gaat niet altijd over rozen. Dat bewijst de film Yves Saint Laurent. De legendarische persoon waar de naam aan verbonden is schijnt helemaal niet zo’n krachtige persoonlijkheid geweest te zijn. Zijn geest en handen waren waar het om draaide. Daarmee is hij de grootste geworden. Maar alle aandacht kon deze verlegen man helemaal niet aan. Het veranderde zijn leven in een drama.

YSL5

YSL1

En dat is verfilmd. Een film over een verlegen man met een passie waarmee hij uitgroeide tot één van de grootste namen in de mode-indusrtie wereldwijd. Dit kon hij helemaal niet aan. Hij hield niet van die aandacht, maar hij moest. Hij wilde niet in de spotlights staan maar hij moest. Hij moest, hij moest, hij moest. Hij kon het allemaal niet handelen en dat maakte deze grote naam tot een depressief wrak. Hij schetste de ontwerpen, drank en drugs schetsten zijn leven.

YSL2

Afgelopen maandag ging de film in première en de reacties waren lovend. In 101 minuten wordt het leven van de man, waarvan vandaag de dag nog steeds zijn naam als merk wordt verkocht, samengevat. Al zijn grote stappen komen aan bod. Zijn begin bij Dior, waar hij al op jonge leeftijd de leiding gaf. Al zijn meest kenmerkende ontwerpen zoals zijn Mondriaan jurk, safari jasje en natuurlijk zijn smoking voor vrouwen, spelen een rol in de film.

YSL3

Waar de tweed jasjes tekenend zijn voor Chanel zijn de vrouwen smokings onafscheidelijk van Yves Saint Laurent. Deze man wist vrouwen bij te staan in kracht. Stoer is niet het juiste woord, krachtige klasse is wat de stijl van Yves uitstippelt. Iedereen die het merk draagt is gedoemd om serieus genomen te worden.

YSL4

Het zal niet lang meer duren voordat de redactie in één van de rode stoeltjes ploft om het levensverhaal van één van de grootste ontwerpers te doorlopen. Pal vooraan. Dan maar een stijve nek. Tot die tijd kunnen we kwijlen bij de trailer (die we inmiddels ook al zo’n 100.000 keer hebben herhaald).

Q: Ga jij de film ook checken?

2 reacties op “Yves Saint Laurent de film”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.