Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

The Passion op NPO 1

Donderdag. Enschede. The Passion. Inmiddels is The Passion een traditie geworden die dit jaar voor de vijfde keer plaatsvindt. Met ook dit jaar weer bekende Nederlanders die het Bijbelse verhaal vertellen a la 2015.

passion

Jubileum
Vijf jaar geleden precies, werd voor de eerste keer het schouwspel in de binnenstad van een Nederlandse plaats opgevoerd. Hierin werd het verhaal van Jezus verteld. Het verhaal dat schuilgaat achter Witte Donderdag. Of beter gezegd: achter de lijdensweg van Jezus Christus die op Witte Donderdag 2015 jaar geleden plaatsvond. Vanaf 2010 wordt dit verhaal ieder jaar weer opnieuw verteld. Veel bekende Nederlanders werken mee om het verhaal in een jasje van nu te steken.

Niet spannend?
Zo heel spannend is het niet, want iedereen kent het verhaal in globale lijnen. Door The Passion wordt het geheugen opgefrist, zodat het verhaal weer helder voor de geest te halen is. Elk jaar hetzelfde verhaal vertolken klinkt wat saai. Maar dat is het absoluut niet. Het verhaal wordt elk jaar in een andere stad opgevoerd, waarbij de stad als decor geldt. En elk jaar wordt er weer een vers blik aan acteurs opengetrokken. Eigenlijk is alles elk jaar anders. Het verhaal vormt slechts te rode draad.

Een vers blik bN-ers
Dit jaar doen onder andere Shirma Rouse (die je ongetwijfeld wel eens bij De Wereld Draait Door hebt horen zingen met haar prachtige stem) als Maria, Jeroen van der Boom als Petrus en Jeroen van Koningsbrugge als Judas mee aan het verhaal. Robbert ten Brink neemt de rol van verteller op zich en Bridget Maasland staat langs de zijlijn als verslaggever. Gisteren werd bekend dat ook Dave Roelvink zich zal mengen tussen de bekende Nederlanders.

Met die storm?
Deze week was de spanning even voelbaar. Kon The Passion wel doorgaan met de zware storm en rukwinden die we deze week hebben gehad? Maar gelukkig kan The Passion morgen gewoon doorgaan zoals gepland. Hopelijk denken de weergoden er morgen ook zo over.

Wie, wat, waar?
Donderdag om 20:30 is The Passion te zien op NPO1 en je kunt volop mee-twitteren met #tp15.

Ga jij kijken?

Bron, beeld

2 reacties op “The Passion op NPO 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.