Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Nu al bekend: Smeris seizoen 2 komt

De redactie is verslaafd aan de nieuwe politieserie Smeris. Verslonden worden we erdoor. Het vreet ons op met huid en haar. In eerste instantie ingeschakeld voor het draadstaalduo die en verwachting van grappen en grollen schepte. Na aflevering één werd al bekend dat deze serie kippenvelwekkend spannend is. En het goede nieuws: er komt een tweede seizoen!

Smeris1

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven vertolken de hoofdpersonages Theo Kamp en Willem Niessen in de nieuwe politieserie Smeris. De hoofdpersonen werken allebei op een andere afdeling van een politiebureau. De één werkt op de afdeling waar op wietplantages wordt gejaagd, de ander jaagt op criminelen.

Smeris2

In aflevering één worden ze, door omstandigheden, samen in een team geplaatst. Om wietplantages op te sporen. Hun twee eigenschappen botsen, maar blijken elkaar maar wat goed aan te vullen. Waar de één wat terughoudend is, is de ander juist íets te doortastend. Hierdoor wordt er een tandje bijgezet waar nodig is, en geremd waar de rem op moet. Maar botsingen tussen de twee blijven niet uit. En dit zorgt ervoor dat je soms dubbelklapt van het lachen. Ach, ze bedoelen het allebei zo goed.

De twee cabaretiers maken er een groot spektakel van waar ze meerdere malen in benauwde posities terecht komen. Met open mond en druppeltjes koud zweet op je rug kun je maar zo op het puntje van je stoel belanden. Voor de genen die denken  “wéér een politieserie”: dit is écht van een ander kaliber. We zouden niet weten waar we deze serie mee kunnen vergelijken, wat betekent dat er een uniek concept op de beeldbuis te zien is.

Vanaf maart 2015 is het nieuwe seizoen te zien op BNN. Voor wie net inschakelt en de rest heeft gemist: de eerste drie afleveringen zijn te zien op Uitzendinggemist.nl. Het vervolg kun je elke maandag zien op BNN om 20:25.

Q: Ben je ook zo fan van deze mannen?

Beeld: Twitter

2 reacties op “Nu al bekend: Smeris seizoen 2 komt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.