Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Nieuwe Nederlandse films om de winter mee door te komen

Het is al behoorlijk koud buiten en het wordt steeds vroeger donker. De perfecte omstandigheden om eens lekker een avondje naar de bioscoop te gaan. Trek je vriend van de bank af, plan een gezellige avond met vriendinnen of neem moeders eens mee naar de film. Femme Magazine heeft drie heerlijke Nederlandse films op een rijtje gezet, die de aankomende maanden in de bioscoop te zien zijn.

film

Het Diner

Het Diner is een boekverfilming van de gelijknamige literaire thriller, geschreven door Herman Koch. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Jacob Derwig, Thekla Reuten, Daan Schuurmans en Kim van Kooten.

Het Diner gaat over twee broers die samen met hun vrouwen uiteten gaan.  Het etentje lijkt op eerste gezicht heel normaal, maar er heerst een duidelijke spanning. Er wordt een onderwerp vermeden waarvoor de koppels eigenlijk samen zijn gekomen: hun kinderen. De kinderen van de broers Serge (Daan Schuurmans) en Paul (Jacob Derwig) hebben iets verschrikkelijks uitgehaald wat hun toekomst kan verpesten. De film staat in het teken van dit etentje en hoe ver de ouders gaan om hun kinderen te beschermen.
Zin in een spannende avond en om lekker tegen je vriend aan te kruipen? Dan kan je Het Diner nu in de bioscoop bekijken.

Mannenharten

Nog heel even en dan komt er een heerlijke romantische komedie uit. 28 november is de première van de nieuwe Nederlandse film Mannenharten. De film zit boordevol met bekende acteurs waarvan je 100 minuten lang kan genieten. Het zijn zeker niet de minste namen die schitteren in Mannenharten. In de romantische komedie spelen onder andere Barry Atsma, Daan Schuurmans, Jeroen Spitzenberger, Jon van Eert, Georgina Verbaan, Hadewych Minis en Sanne Vogel.

Mannenharten draait om de zoektocht naar liefde en geluk. Er staan verschillende mannen centraal die allemaal zo hun struggles hebben op liefdesgebied. Alle mannen zijn verbonden aan elkaar dankzij hun sportschoolbezoek. Stuk voor stuk zijn zij op zoek naar geluk en wie zij aan hun zijde willen hebben. Mannenharten is echt een film voor de romantische zwijmelaars onder ons. Leuk om met je vriendje te kijken maar ook zeer geschikt voor een gezellig avondje met vriendinnen.

Soof

Soof is een romantische komedie en is het hoofdingrediënt voor een heerlijke avond film. De acteurs maken de film extra lekker. Zo bestaat de cast uit onder andere: Lies Visschedijk, Dan Karaty, Chantal Janzen en Alex Klaassen.

Soof(Lies Visschedijk), officieel Sophie, is bijna veertig en heeft alles waar ze ooit van droomde. Ze is getrouwd met Kasper, heeft drie leuke kinderen en haar eigen cateringbedrijfje. Maar op een dag vraagt ze zich af: ‘is dit alles?’. Wanneer Soof de choreograaf Jim (Dan Karaty) tegen het lijf loopt is er gelijk een klik. De relatie tussen die twee loopt een beetje uit de hand en Soof begint zich af te vragen of haar eigen man nog wel geschikt is voor haar. Hoe meer Soof probeert haar leven op een rijtje te krijgen, des te meer het mis gaat.
Soof is een gezellige en vrolijke romantische komedie. Vanaf 12 december is de film te bewonderen op het witte doek.

 

4 reacties op “Nieuwe Nederlandse films om de winter mee door te komen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.