Categorieën
Geen categorie News

The Body Shop Is Meer Dan Beauty

Dat er achter het merk The Body Shop veel meer schuilgaat dan alleen beauty is niet voor iedereen net zo vanzelfsprekend als die oh-zo verslavende bodybutters. The Body Shop is een schakel voor hulp in landen waar ze van een economisch hoogtepunt zouden spreken als ze maar een schijntje van onze crisis zouden kunnen ervaren.

TBS

The Body Shop organiseerde een persevent voor beautybloggers en Femme Magezine’s Mariëlle kon daar natuurlijk niet ontbreken.
In een groot loft in Amsterdam werden de bloggers rond etenstijd ontvangen met een glaasje bubbels. Nadat iedereen kennis met elkaar had gemaakt en lekker had bijgekletst over alles wat met beauty te maken heeft, ging de presentatie van start. Tijdens de presentatie drongen geuren vanuit de keuken, waar een chefkok zijn passie uitvoerde, alle nieuwsgierige wijsneusjes binnen. Maar tot die tijd werden ze gevoed door informatie. Want we weten al veel over The Body Shop, maar ook heel veel nog niet.

Terwijl wij nog in de sinterklaassferen verkeren en nog aan het uitvechten zijn of Zwarte Piet wel of niet mag bestaan, is het bij The Body Shop al vrede op aard. Zij willen vrede op aarde voor elke Nederlander en voor de hele wereld. Bij The Body Shop zeggen ze niet voor niks: ‘Beauty with heart’ en Giving feels good’. Deze meeting liet vooral inzien hoe groot het beautyhart van de bodyshop is.

TBS2

Achter The Body Shop schuilt veel meer dan alleen maar beauty. Zij dragen hun hart uit naar de bevolking van Nepal. The Bodyshop doet al voor langere tijd zaken met Get Paper Industries in Nepal. Hierdoor werd de werkgelegenheid in Nepal vergroot en konden er 700 vrouwen in dienst genomen worden bij Get Paper Industries. Door de samenwerking kon het bedrijf ook investeren in de lokale gemeenschap, waardoor zij onderwijs kunnen bieden aan de laagste bevolkingsgroep in het land. Doordat de kinderen uit de laagste bevolkingsgroep onderwijs kreeg, werden andere lagen in de bevolking geprikkeld om ook hun kinderen onderwijs te laten volgen. Het gebouw waar het onderwijs in wordt gegeven is ook een initiatief van de samenwerkende partijen.
The Gingerbread School House, waarvan iedere aanwezige een exemplaar mee naar huis kreeg, staat symbool voor deze manier van werken, want het huisje is ontworpen en met de hand gemaakt door medewerkers van Get Paper Industries. Vergelijkbare projecten worden ook door The Body Shop ondersteund in Zuid-India, Noord-India, Honduras en Ghana.

Naast hulpverlening in het buitenland ziet The Body Shop in dat in Nederland zich ook situaties voordoen waar moet worden ingegrepen. Aan de beautybloggers werd uitgelegd op welke manier het Bayhuis inspringt wanneer de overheid steekjes laat vallen bij het uit huis plaatsen van kinderen jonger dan 2 jaar. Als het aan de overheid ligt worden deze kinderen van pleeggezin naar pleeggezin geplaatst. Deze kinderen kunnen zich nooit goed hechten en zullen hier op latere leeftijd problemen in ondervinden. Het Babyhuis zorgt dat de kinderen één veilige thuishaven krijgen en ze zijn voor hun leven met het Babyhuis verbonden. De trajecten van het Babyhuis groeien mee in de groei van de kinderen. Als de kinderen ouder dan 2 jaar zijn, komen ze in een nieuw traject, maar ze blijven in hun veilige leefomgeving. Wat ook een belangrijk punt is, wat er bij de overheid ook totaal anders aan toegaat, is dat de biologische ouders betrokken blijven bij het leven van het kind. Ondanks dat de overheid en het Babyhuis totaal anders te werk gaan, werken de partijen nauw samen. Alleen kan het Babyhuis niet rekenen op subsidies. Daarvoor zijn investeerders de belangrijkste bron.

3 reacties op “The Body Shop Is Meer Dan Beauty”

Interessant! Ik ben nog nooit naar TBS geweest, maar eigenlijk wil ik dat wel een keer als ik er één tegenkom dan! 😉 Zouden jullie je eens voor kunnen stellen of hebben jullie dat al ergens gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.