Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Mijn 5 favoriete kerstliedjes

Direct nadat de Sint zijn biezen heeft gepakt en terug naar Spanje is vertrokken hoef je de radio maar aan te zetten en de kerstliedjes vliegen je om de oren. Ik vind het altijd wel iets magisch hebben wanneer ik in de auto zit en de eerste kerstsong van het jaar hoor. Het geeft toch meteen een heel warm gevoel, hoe oud ze ook zijn en hoe vaak je ze ook hebt gehoord. Natuurlijk hoor je vooral (op Skyradio) gouwe ouwes als Do They Know It’s Christmas, Driving Home For Christmas, Flappie en Lonely This Christmas, maar in mijn persoonlijke top 5 ga ik toch  voor de wat meer poppy, moderne songs.

Why Couldn’t It Be Christmas Everyday  Bianca Ryan

In 2006 was daar ineens de 12-jarige Bianca Ryan met het catchy Why Could’nt It Be Christmas Everyday en was daarmee wat mij betreft een welkome afwisseling tussen alle grijsgedraaide kerstsongs. Ik vind het gewoon een lekker, vrolijk en pakkend liedje dat ik ieder jaar weer erg graag draai en luister en wat me een ultiem kerstgevoel geeft.

All I Want For Christmas Is You Mariah Carey

Over oldies gesproken, in dat rijtje hoort deze klassieker ook zeker thuis. Toch vind ik deze in tegenstelling tot vele andere nog steeds niet afgezaagd en word ik er keer op keer nog heel vrolijk van. Na de release in 1994 (gewoon alweer 17 jaar geleden!) zijn er ontelbaar veel covers van deze song gemaakt, maar voor mij is het origineel van Mariah toch echt de enige echte. All I Want For Christmas is youuuuuuhoehoeeee babeeeey! Oja, het duet met Justin Bieber van dit jaar had ze wat mij betreft achterwege kunnen laten.

 My Only Wish Britney Spears

Dit is er één die op de radio misschien niet heel veel gedraaid wordt, maar toen ik vorig jaar een eigen kerst CD ging samenstellen kwam ik ‘m tegen en hoewel ik niet perse een Britney fan ben vind ik deze wel erg lekker klinken. Ik merk dat ik vooral van vrolijke en niet te sentimentele en melancholische kerstliedjes houd, ook al gaan ze vaak over het gemis van een geliefde tijdens the most wonderful time of the year.

Santa Claus Is Coming To Town Mariah Carey

Twee keer Mariah Carey in mijn top 5 en dat terwijl ik behalve haar kerstliedjes eigenlijk nooit naar haar luister. Ik heb nog even zitten twijfelen of er in plaats van deze echt geen andere song in mijn top 5 zou moeten thuishoren, maar kwam uiteindelijk tot de conclusie dat deze gewoon niet kan ontbreken. Net als haar knaller All I Want For Christmas Is You is ook deze door duizenden en duizenden andere artiesten vertolkt, maar echt blij word ik van het origineel met het geweldig schattige intro!

Santa Baby Kylie Minogue 

Laatst hoorde ik de mannelijke versie van Santa Baby van Michael Bublé en dat deed me serieus heimwee krijgen naar de versie van Kylie Minogue. Ik vind deze echt anders dan alle andere kerstsongs en heeft iets grappigs, zwoels en ondeugends. Ik dacht altijd dat het origineel van Kylie was, maar het blijkt dat deze al uit 1953 stamt en afkomstig is van de Amerikaanse jazz-zangeres Eartha Kitt. Maakt niet uit, Kylie brengt het geweldig en ik vind ‘m heerlijk om naar te luisteren!

Q: Wat zijn jouw all time favorite kerstliedjes?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

17 reacties op “Mijn 5 favoriete kerstliedjes”

Leuke nummers hoor! Zelf vind ik Flappie echt een vreselijk lied! Oja en ik wil echt niet onbeleefd ofzo doen, maar Santa Claus Is Coming To Town is eigenlijk van Jackson 5, en die versie is toch al wat ouder dan die van Maria Carey 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.