Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Hoog eindbedrag voor Serious Request 2013

Jawel het zit er op: Serious Request 2013 is gisteravond tot een eind gekomen. Maar liefst zes dagen zaten drie 3FM dj’s opgesloten in het Glazen Huis. Gister ging het huis weer open en werd de eindstand bekend gemaakt.

srq

Huis op slot

Vorige week woensdag was de aftrap van Serious Request 2013. ’s Avonds rond negen uur gingen de dj’s Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering het Glazen Huis in. Dit jaar stond het huis op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Zes dagen lang hebben de dj’s in het huis geslapen en niet gegeten. De mannen hebben al die dagen alleen op sapjes geleefd. Doormiddel van verzoeknummers werd er geld ingezameld voor kinderen die sterven door diarree. Jaarlijks sterven er 800.000 kinderen onnodig aan diarree, dit komt door het gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Speciaal voor deze kinderen werd geld ingezameld.

Shirt van André Kuipers

Niet alleen door de verzoeknummers maar ook door eigen initiatieven is er geld ingezameld. Mensen konden zelf hun eigen actie opzetten en zo geld inzamelen. Ook werd er geld binnengehaald door middel van een webshop, waarin speciale items van Serious Request werden verkocht. T-shirts, rompertjes, mutsen, alles in het thema van het Glazen Huis 2013. Maar dat is nog niet alles. De hele week vond er een speciale veiling plaats. Leuke, bijzondere, unieke en waardevolle items werden geveild en de opbrengst ging uiteraard naar Serious Request. Er kwamen veel bijzondere veiligitems voorbij. Zo werd het schaatspak van Ireen Wüst geveild, maar ook een gouden plaat van Jan Smit, een shirt van André Kuipers en het rijbewijs van Pim Fortuyn.

Eindbedrag

Die zes dagen verzoekplaatjes draaien, weinig slapen, bijzondere gasten ontvangen, items veilen en alle geldinzamelingen hebben een behoorlijk bedrag opgeleverd. Gisteravond mochten de dj’s het huis verlaten en werd onder het oog van duizenden mensen het eindbedrag bekend gemaakt. Het Glazen Huis 2013 heeft maar liefst 12.302.747 euro opgeleverd! Volgend jaar staat het Glazen Huis in Haarlem.

srq2

Serious Request was ook dit jaar weer een succes, heb jij het gevolgd of zelfs een bijdrage geleverd?

3 reacties op “Hoog eindbedrag voor Serious Request 2013”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.