Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Hier is dat Halloween feestje

Aan Halloween is niet meer te ontkomen. Iedereen heeft het erover of doet er iets mee. Het Amerikaanse griezelfeest wordt steeds populairder in Nederland en de Halloween feesten schieten dan ook als enge glibberige paddenstoelen uit de grond.

Halloween-feestjes

Nieuwe nationale feestdag?
In het kader van nationale feestdagen, komt er ééntje aan die zich bijna tussen de nationale feestdagen van Nederland heeft genesteld. Nog niet helemaal, maar wat zullen we het geven? Tien jaar? En dan viert de hele Nederlandse bevolking massaal Halloween. Maar waar? Nou, er zijn genoeg feestjes.

Populairder
Met een feest dat het wint aan populariteit zien we met het blote oog de feestjes als paddenstoelen uit de grond schieten. Beschimmelde paddenstoelen waar het slijm vanaf druipt. Die door heksen als stoel worden gebruikt en waar geesten tussendoor zweven.

Maar waar is dat feestje? Nou, daar is dat feestje:

Fox Amsterdam Halloween
Met Fox Amsterdam Halloween staat heel Amsterdam op 1 november in het teken van Halloween. Er wordt een Halloween parade georganiseerd met als eindpunt het Halloween feest. Dwars door de hoofdstad trekt een stoet van griezelige voertuigen. Langs de route van Metro Station Rokin (20:30 uur), via De Dam, Rozengracht, Marnixstraat met als eindbestemming Westergasfabriek, verzamelen zich duizenden mensen. Aansluitend barst het feest los in de WesterUnie, Transformatorhuis en de Westerliefde om 22:00 uur. Deelnemen aan de parade is gratis, tickets voor het feest kosten €24,50 per stuk. En er wordt natuurlijk wel verwacht dat je je aan de Halloween dress code houdt.

Paradiso Rocket Cinema: Night of the Living Dead
In Paradiso gooien ze Halloween op 31 oktober vanaf 20:30 uur over een hele andere boeg: waar de avond begint met de nostalgische Horrorfilm Night of the Living Dead zal de avond eindigen in feestgedruis. The Smoke Eaters zullen de cultfilm van een nieuwe soundtrack voorzien, tussen de bomen in de Tolhuistuin. Dus kleed je warm aan. Een kaartje kost €15,00.

Paradiso Halloween Hairball
Het jaarlijkse verkleedfeestje waar het allemaal draait om haar. Dus laat alles groeien. Hoe hariger je bent, hoe beter. Inspiratie wordt veelal gevonden bij types als Amy Winehouse en Cousin Itt. De Line Up in Paradiso wordt gevuld met levensgevaarlijke muziek. En heel Paradiso wordt gevuld met griezelige, harige figuren. Kosten bedragen €15,00. Dit feestje is op 31 oktober vanaf 22:00 uur.

Tivoli Vredenburg Red Cup Party: Halloween
Ook in Utrecht ben je niet veilig. Op 1 november om 23:00 uur slaan de deuren van House Of Horror in de Tivoli open waar onder andere een silent disco te vinden is. Kaartjes kosten €8,00, maar wanneer je meedoet aan de Facebook actie betaal je maar €5,00 aan de kassa.

Q: Hoe vier jij Halloween, en vooral: hoe ga je verkleed?

Beeld

3 reacties op “Hier is dat Halloween feestje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.