Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Goed nieuws voor Orange Is The New Black

Wie het nog niet kijkt, moet a la minuut inschakelen op Netflix, want onze “nieuwe” favoriete topper als het om series gaat mag niemand worden onthouden. We hebben het natuurlijk over Orange Is The New Black. En er is goed nieuws omtrent dit thema.

oitnb1

Vrouwengevangenis
Zelf naderen we helaas -huilen!- het einde van de letterlijk wereldberoemde serie Orange Is The New Black. De serie gaat over een vrouwengevangenis waar haat en liefde elkaar telkens weten te overlappen. Hoofdrolspeelster Piper Chapman, die zoals iedereen in het gevang, bij de achternaam wordt genoemd raakte ongeveer tien jaar geleden verstrengeld in de drugsscene. In die tijd had ze een relatie met een vrouw die handelde in drugs en Piper heeft één keer een transport voor haar uitgevoerd. Jaren later, terwijl ze inmiddels verloofd is met een man, moet ze hiervoor boeten en haar straf uitzitten. Ze maakt de meest weirde situaties mee in de vrouwengevangenis. En het meest bizarre van het verhaal is: het is echt gebeurd. Nou ja, soort van dan. Het is geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal.

Nog eventjes geduld
Even dachten we geen leven meer te hebben, want voor ons zit het er bijna op. Nog één aflevering en seizoen één en twee hebben we letterlijk verslonden. Tot diep in de nacht, met ogen zo zwaar dat er alleen nog maar spleetjes van overbleven en toch “nog ééééntje dan” uitkramen. Dat heet een verslaving. En wat moet je dan als al het materiaal op is? Wachten tot 2015 want THANK GOD  komt in juni van dat jaar seizoen 3 uit. Nog eventjes geduld, en al onze zomeravonden zijn weer gevuld.

Groot succes
En we zijn niet de enige die op een nieuw seizoen wachten, want ze zijn genomineerd voor maar liefst twaalf (twaalf!) Emmy’s. En dat gebeurt niet als de serie niet bekeken wordt. Al laat de Emmy Award show nog even op zich wachten, de nominaties bestaan onder andere uit een nominatie voor de beste vrouwelijke gastrol in een comedy serie voor Laverne Cox als Sophia Burset, Taylor Schilling die de rol van Piper Chapman op zich neemt is genomineerd voor beste vrouwelijke hoofdrol in een comedy serie, een nominatie voor de beste cast voor een comedy sersie gaat ook naar Orange Is The New Black en Red die wordt gespeeld door Kate Mulgrew heeft een nominatie voor beste bijrol op haar naam. Nu maar afwachten welke ze werkelijk zullen ontvangen. Wat ons betreft gaan ze met alle twaalf naar huis.

Q: Herken jij je hierin?

Bron
Beeld

2 reacties op “Goed nieuws voor Orange Is The New Black”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.