Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Bea bedankt!

Onze Bea, de oud-koningin der Nederlanden neemt afscheid. Eindelijk. Niet dat we haar zo graag weg wilden hebben, maar er zat een behoorlijke periode tussen het officiële afscheid en het symbolische afscheid dat gisteren plaatsvond.

Bea1
Hoe raar en tegenstrijdig het eigenlijk ook is. Als er iemand weggaat wordt er een feestje gevierd. Wanneer je stopt met je huidige baan, wordt er (in negen van de tien gevallen) een feestje voor je georganiseerd. Dat is (ook in negen van de tien gevallen) niet omdat ze zo blij zijn dat je weggaat, maar om je te bedanken voor je werkzaamheden. Nou kunnen we niet zeggen dat de functie Koningin een standaard 9 tot 5 baan is, toch was het tijd voor een feestje om onze oud-Koningin te bedanken voor haar werkzame jaren als staatshoofd van Nederland.

Aanvankelijk was er een andere datum geprikt voor het feest, het zou namelijk al in september 2013 plaatsvinden. Door het overlijden van Prins Friso is het feest uitgesteld.

Het feest ging natuurlijk op z’n Hollands en werd groots aangepakt. Wij Nederlanders houden namelijk wel van een feestje. Tel alle feestdagen bij elkaar op en zie dat we in een hele feestelijke maatschappij leven. Het feest was vooral een podium voor onbekend talent dat de optredens verzorgde afgewisseld door bekende Nederlanders. Voor elk jaar dat Prinses Beatrix onze Koningin was, is er een optreden opgevoerd. Dat zijn er 33 in totaal. De presentatie lag in handen van ons allen bekende Chantal Janzen. Voor iedereen die erbij wilde zijn, kon er een plekje voor de televisie gereserveerd worden, want de show werd live uitgezonden door de NOS.

Q: Heb jij gekeken?

Bron: RTL
Beeld: Tumblr

3 reacties op “Bea bedankt!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.