Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Astro TV is niet oké

Je krijg meteen een seintje van boven doorgespeeld bij de naam Astro TV. Iedereen die de naam hoort, ziet beelden op het netvlies van dit tv-programma. Ik zie, ik zie, iets met een televisie en waarzeggers die hun zesde zintuig inschakelen om prangende vragen van bellers te kunnen beantwoorden en de medemens te helpen. Of zouden ze toch meer zichzelf helpen met een beroepskeuze als deze? RamBam geeft het antwoord.

Lars1
Het televisieprogramma RamBam, die eerder al Derek Ogilvie door de mand liet vallen, ging op onderzoek uit. Zonder paranormale gave solliciteerde RamBam presentator-Lars Gierveld voor een beroep waar wel degelijk iemand met een zesde zintuig gezocht wordt: hij solliciteerde als waarzegger voor Astro TV. Dat ging niet zomaar, er waren verschillende rondes die hij moest doorstaan, maar dat ging volgens hem moeiteloos. Tijdens zijn sollicitatierondes vertelde hij dat hij iemands toekomst kon voorspellen aan de hand van stemgeluid. Ondanks dat deze discipline niet bestaat, werd er nooit kritisch op ingegaan. De toekomst voorspellen aan de hand van iemands stemgeluid is natuurlijk precies waar ze naar op zoek zijn bij Astro TV, een programma waar mensen telefonisch geadviseerd worden. Lars werd dan ook vrijwel meteen aangenomen. Weken lang heeft Lars undercover bij Astro TV gewerkt, waarbij hij oorspronkelijk zijn baan bij RamBam vervulde.

De taken waren als volgt verdeeld: Lars ging in dienst als waarzegger, en zijn RamBam-collega’s belden naar Astro TV om de andere kant van de medaille te belichten. Lars’ ervaring was dat hij in zijn werkzame periode heel veel kwetsbare mensen aan de andere kant van de telefoonlijn kreeg. De anderen deden zich onder andere voor als deze groep kwetsbare mensen en brachten zaken als hun problematische financiële situatie ter sprake. Ondanks dat ze financieel labiel zouden zijn, probeerden de werknemers van Astro TV zoveel mogelijk geld aan ze te verdienen, door ze soms wel een uur aan de lijn te houden.

Met een nieuwe aflevering knalt Rambam het nieuwe jaar in op maandag 6 januari om 21:55 uur bij de VARA op Nederland 3.

Q: Het lijkt een makkelijke manier om geld te verdienen, maar zou jij het over je hart kunnen verkrijgen om onschuldige mensen dure kletspraat te verkopen?

Bron: AD.nl
Beeld: Twitter

3 reacties op “Astro TV is niet oké”

Goed dat dit in Nederland ook wordt gedaan! In België hadden we een jaar of twee geleden (denk ik) een gelijkaardig programma genaamd Basta. Zij hebben ervoor gezorgd dat belspelletjes nu verboden zijn op tv net omdat ze (goedgelovige) mensen zo in het zak zetten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.