Categorieën
Celebs Showbizz

Daarom doen bekende mensen de Ice Bucket Challenge

Emmers met ijskoud water lijken letterlijk overal uit de lucht te komen vallen. Van L.A. tot Amsterdam, overal lijken de plaatselijke ijs-buien beroemdheden te trotseren. De Ice Bucket Challenge gaat niemand in de koude kleren zitten. Wij vroegen ons af of iedereen van deze challenge op de hoogte is en weet wat het doel ervan is.

IceBill

Wat is het?
Met de Ice Bucket Challenge wordt er geld opgehaald voor de stichting ALS. Het begon allemaal toen Pete Frates uit Boston gediagnosticeerd werd met de ziekte ALS. Om mensen bewust te maken van deze ziekte gooide hij een emmer met ijskoud water over zich heen. Daarna daagde hij zijn oude honkbalteam uit om hetzelfde te doen. En daar was het begin van de Ice Bucket Challenge. Een competitie die zich super snel uitbreidt. Wie nu wordt uitgedaagd voor de Ice Bucket Challenge moet óf een emmer met ijskoud water over zich heen gooien en mag daarna zelf drie mensen nomineren óf hij moet €75,- doneren aan het onderzoek voor spierziekte ALS. Zodra je bent uitgedaagd moet je binnen 24 uur reageren. Doe je dit niet, dan moet je sowieso €75,- doneren. Het bewijs moet natuurlijk wel gefilmd worden en op social media worden geplaatst. Anders gelooft natuurlijk niemand dat je het echt hebt gedaan. Vergeet niet #IceBucketChallenge te gebruiken en op Twitter voeg je hier nog eens @ALSNederland aan toe. Wanneer je de regels hebt opgevolgd nodig je zelf 3 mensen uit om de uitdaging aan te gaan. Na 24 uur check je of ze hebben gereageerd en wat de reactie dan is. Doen ze dit niet, dan weet je wat de consequenties zijn. Als je ervoor kiest om de Ice Bucket Challenge te doen mag je natuurlijk ook doneren. Eigenlijk doneren de meesten én geld én ze doen de Ice Bucket Challenge.

icejus

Bekende mensen dompelen zich in ijs
De ALS Ice Bucket Challenge bereikt de hele wereld. Zo zijn in de V.S. onder andere Mark Zuckerberg, Bill Gates, Justin Bieber, en Miley Cyrus de uitdaging aangegaan. En in Nederland heeft de voltallige redactie van 3FM een emmer met ijs over zich heen gekregen met dank aan Giel Beelen die ze allemaal heeft uitgedaagd. De overschrijding van het aantal van drie uitdagingen is hem vergeven.

Een korte uitleg over ALS
Als is de afkorting van Amyotrofische Laterale Sclerose dat staat voor een ernstige aandoening van het zenuwstelsel waarbij patiënten na de diagnose nog een gemiddelde levensverwachting hebben van 3-5 jaar. Het is een slopende ziekte waarvan de oorzaak niet bekend is en er is ook nog geen medicijn ter genezing. Voor onderzoeken om beide doelen te bereiken is veel geld nodig. Met de Ice Bucket Challenge proberen mensen wereldwijd hiervoor zoveel mogelijk geld op te halen.

Q: Doe jij mee met de Ice Bucket Challenge? En wie daag je uit?

Beeld

4 reacties op “Daarom doen bekende mensen de Ice Bucket Challenge”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.