Categorieën
Celebs Showbizz

Al 5 jaar zonder Michael Jackson

 “Ik heb een ambulance nodig. We hebben hier een meneer en hij ademt niet. We probeerden hem te reanimeren, maar hij reageert nergens op. Hij is 50 Jaar oud.” En ouder zou Michael Jackson niet worden weten we nu.

mj1

De woorden van de 911-call herinneren we ons allemaal nog goed. Velen weten nog precies waar ze op dat moment waren, met wie, hoe laat en wat ze deden toen het gruwelijke bericht hen bereikte dat Michael Jackson was overleden. Het bericht dat geen fan kon geloven en dat er niet in ging bij menig muziekliefhebber. Hij was ten slotte pas 50. En hij zou  nog een reeks concerten geven over de hele wereld. Wel de laatste reeks, maar dit was toch geen man die er klaar mee was? Hoewel hij wel erg mager was, was hij toch nog lang niet op? Het tegendeel werd bewezen, al was het niet zo zeer dat zijn lichaam op was, het was vooral de kracht van een te grote hoeveelheid propofol (een verdovend slaapmiddel dat ook voor narcose gebruikt kan worden) dat zijn leven toe-eigende.

Precies vandaag is dit allemaal vijf jaar geleden gebeurd en daarmee is vandaag uitgeroepen tot Michael Jackson Dag door Radio 2 en Radio 6. Ook Radio 10 staat de hele dag in het teken van de in 2009 overleden King Of Pop. Eigenlijk denken wij dat er in de hele wereld geen radiozender te vinden is die geen aandacht zal besteden aan de herinneringen die deze muziekheld achterliet. Want iemand die zoveel impact heeft gehad op de muziekindustrie moet geëerd worden. Op Facebook is er zelfs een pagina opgericht om iedereen een Michael Jackson shirt te laten dragen op zijn sterfdag om zijn leven te vieren.

Zijn stem kunnen we niet meer life horen, maar gelukkig kunnen we nog even genieten van zijn nieuwste album Xscape dat dit jaar uitkwam. Nooit eerder vertoonde opnames van Michael Jackson -soms slechts een paar akoestisch gezongen zinnen- waar de beste producers zich op hebben gestort, waarmee ze de legende tot leven hebben weten te wekken totdat de plaat zijn laatste noten zingt.

Q: Weet jij nog waar je was toen je hoorde dat Michael Jackson was overleden?

Beeld: YouTube

Één reactie op “Al 5 jaar zonder Michael Jackson”

Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik bij een live optreden van een artiest was.
Toen ik naar buiten kwam hoorde ik allemaal mensen praten over hem en ook huilden ze.
Ik kon het niet geloven. Wat gaat de tijd toch snel voorbij.
Deze zanger zal ik nooit vergeten en net als dat ik heel graag luister naar de muziek van een overleden zangeres luister ik ook heel graag naar zijn muziek.
Echte jeugdsentiment……..

Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.