Categorieën
Lifestyle

Zo maak je een professionele LinkedIn foto

Is een goede foto maken voor LinkedIn echt zo belangrijk? Hoe presenteer je jezelf op een foto op internet? Belangrijk is het zeker, maar een goede foto maken is nog een hele kunst.

Een mooie zakelijke foto maken is zo makkelijk nog niet. Een spontane festivalfoto die het op Facebook zo goed doet is totaal niet geschikt om jezelf zakelijk te presenteren aan eventuele opdrachtgevers. Te strak en afstandelijk overkomen is niet de bedoeling. De volgende 4 tips geven een houvast voor het maken van een professionele LinkedIn foto.

LinkedIn_4

1- Trek je mooiste kleren aan
Wat je aandoet op de foto hangt natuurlijk helemaal af van het beroepenveld waar je in zit. Wanneer je geacht wordt elke dag in mantelpak op kantoor te verschijnen is dat een betere outfit dan bijvoorbeeld een spijkerbroek. Is het beroep dat je ambieert of beoefend iets meer casual, dan kan je je daar prima naar kleden voor je foto. Onthoud wel: je bent nooit overdressed.

2- Kies een passende achtergrond
Klinkt simpel en is het ook, maar denk na over de achtergrond die je wilt gaan gebruiken. Rustig en wit is altijd goed, maar mooie voorbeelden laten ons zien dat een strakke industriële achtergrond of brug ook heel mooi kan zijn. Werk in ieder geval met diepteverschillen. Zorg dat jij dus scherper bent dan de achtergrond waar je voor staat.

LinkedIn_3

3- Laat zien wie je bent
Serieus, vrolijk, professioneel of juist casual. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Wanneer je uitstraling overkomt op de foto wordt die al stukken interessanter. Wees daarbij ook niet bang om je gezicht te laten zien. Een mooie foto van je gezicht en schouders legt de nadruk op wat je uitstraalt.

4- Let op de details
Het zijn de details die een foto tot een succes of een flop maken. Denk bijvoorbeeld aan belichting. Komt het licht van boven, dan kunnen er schaduwen onder je ogen vallen die je absoluut niet wilt hebben. Of erger nog, een blauw licht die je huid er grauw en ongezond uit laat zien. Een recente foto van jezelf gebruiken is ook belangrijk. Mensen moeten je offline ook nog kunnen herkennen.

Voor de mensen die het allemaal toch wat moeilijk vinden bestaan er gelukkig fotograven die gespecialiseerd zijn in het schieten van mooie, zakelijke foto’s.

Q: Heb jij wel eens nagedacht over je LinkedIn foto? 

Bron afbeeldingbron afbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.