Categorieën
Lifestyle

Help! Hoe overleef ik de laatste wintermaanden…..?!

Ach, op zich zijn de herfst en winter best leuk hoor, maar let’s be honest: op een gegeven moment ben je er wel klaar mee. Klaar met de kou, dikke winterjassen, kriebelende truien, onhandige handschoenen, lippen van schuurpapier en die eeuwige snotterneus. Met de eerste voorjaarscatalogussen op de deurmat krijgen we spontaan enorme behoefte aan zon, een strakblauwe lucht, fluitende vogeltjes, kleur, open schoentjes en zwierige rokjes en jurkjes. Aangezien we net in januari zitten moeten we nog even wachten, maar ik heb wat tips voor je waarmee die laatste paar wintermaanden omvlíegen!

Shoptherapie
Januari = dikke vette salemaand en dus heb je meer dan genoeg excuus om eens lekker he-le-maal los te gaan! In België hebben ze het helemaal goed voor elkaar, want daar is het in de maand januari overal solden en om daar zo goed mogelijk van te profiteren kun je er maar beter meteen een weekendje Antwerpen van maken. Dus vergeet saaie, dure therapieën, voor de winterblues is shoppen nog steeds het allerbeste medicijn!

Grote voorjaarsschoonmaak
Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het voorjaar én een hele nieuwe garderobe is het misschien wel een goed idee om je kast eens lekker helemaal uit te mesten. Weg met die pluizige trui die je nooit meer aantrekt en dat lelijke verschoten rokje, zorg dat je genoeg ruimte hebt voor dat nieuwe mintgroene blazertje, pastelroze blousje en hemelsblauwe jurkje!

Cocoonen met die hap
Weet je, ik zou nog maar even héél goed gebruik maken van die laatste donkere wintermaanden. Want ga je bij 20 graden binnen bij de verwarming onder een dikke deken met een dampende kop choco op de bank liggen? Nee, daarom! Dus trek je complete DVD-collectie van The Hills uit de kast, zorg voor een pot thee met wat lekkers en enjoy januari en februari to the max!

Make-up stash uitmesten
Die felgekleurde voorjaarskleding is leuk, maar alle zachte, pastelkleurige make-up collecties die eraan zitten te komen zijn stiekem nóg veel leuker! Als je alles al tot de nok toe volgestouwd hebt met blushes, nagellakjes en oogschaduws die je niet of nauwelijks gebruikt zou ik zeggen: weg ermee en maak iemand anders er blij mee! Zorg dat je helemaal klaar bent voor het plunderen van het Kruidvat, de MAC counter en plaatselijke Douglas!

Vakantie!
Nog steeds geen idee waar de reis dit jaar naartoe gaat? Dan zou ik die laatste paar wintermaanden maar eens heel goed gaan benutten! Stap het plaatselijke reisbureau binnen, vraag alle brochures die ze hebben en ga gewoon lekker scheuren, strepen en omcirkelen. Wordt het diepzeeduiken op Curaçao, lekker lui bakken in Griekenland (goed voor de crisis!) of op safari in Afrika? Gelukkig heb je nog een paar (winter)maanden om te beslissen!

Q: Wat is jouw ultieme remedie om die laatste paar donkere wintermaanden door te komen?

23 reacties op “Help! Hoe overleef ik de laatste wintermaanden…..?!”

hahaha, cocoonen met die hap! Een erg leuke! M;n dekentje is in de winter m’n beste vrind (m’n dikke badjas trouwens ook 😉 ).

Eens in de 3 weken ga ik naar de zonnebank. Om even lekker op te warmen en weer een kleurtje te krijgen. Helpt ook bij mij :).

Bij gebrek aan zomer hier al jarenlang zou ik ook wel eens graag naar een lekker warm land willen maar dat zit er helaas niet in 🙁

Ik dacht trouwens dat jullie in NL ook een hele maand solden hadden? Belgie is trouwens niet enkel maar Antwerpen, bezoek ook eens Brugge, een prachtige historische stad 🙂

Ja, we hebben hier ook in januari en rond juli uitverkoop, maar dat is niet landelijk geregeld zoals in België 🙂

En België heeft zeker nog veel meer moois te bieden dan alleen Antwerpen, Gent is ook een mooie stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.