Categorieën
Lifestyle

Waarom je nooit meer onzeker hoeft te zijn

Hoe vaak we ook lezen dat we mooi zijn zoals we zijn, het is moeilijk om los te laten wat je niet mooi vindt aan jezelf. Aan zowel ons innerlijk als aan ons uiterlijk willen we altijd van alles te veranderen, vaak zelfs dingen die niet eens te veranderen zijn. Vanaf vandaag is ons nieuwe motto dan ook: lekker belangrijk!

winnaar_1

We zijn onze eigen grootste vijand. Wanneer je in de spiegel kijkt zie je lelijkheden die anderen niet eens aan jou opmerken. Dunne armpjes, een dikke buik, een lange nek, een bocheltje in je neus, in onze ogen is er altijd wel wat mis. Maar kijk maar eens om je heen, de meeste mensen hebben wel iets dat hun uniek maakt. Waarom zijn we dan toch zo onzeker?

Vaak komt het door prestatiedrang. Ga je een keer zeker de deur uit, kom je alleen maar vrouwen tegen die veel mooier zijn dan jij. Maar is dat ook zo? Vinden die vrouwen zichzelf ook zo knap? Waarschijnlijk niet. Op internet staan genoeg tips en filmpjes om je vertrouwen een upgrade te geven. Want geef maar toe: ben je niet succesvol in je werk of studie? Ben je altijd aardig tegen anderen, werk je jezelf te pletter voor je kinderen? Heb je niet een mooie huid, prachtige ogen of een strakke kont? Waarschijnlijk wel. Probeer dat eens te zien in de spiegel.

Q: Wat doe jij om je zelfvertrouwen een boost te geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.