Categorieën
Lifestyle

De voordelen van een no-buy!

Een no-buy, ik had nooit of te nimmer gedacht dat ik, shopaholic pur sang, ooit daadwerkelijk zoiets in mijn hoofd zou halen. Het is nou niet zo dat ik voor een bepaalde periode weinig of niets meer wil kopen, ik wil gewoon sowieso wat meer op de centjes gaan letten. Met mijn 27 lentes hoop ik toch binnen niet al te lange tijd ’s een keer mijn intrek in een eigen paleisje te kunnen nemen en ja, dat kost een paar euries. Een no-buy klinkt misschien vrij ernstig, maar toen ik er eens goed over na ging denken heeft het eigenlijk meer voor- dan nadelen!

Negeer trends
Iedere maand tientallen nieuwe limited edition collecties, een nieuw assortiment lente-, zomer-, herfst-, winterkleding, nieuwe magazines, DVD’s, boeken; het is voor je bankrekening gewoon funest om met alles mee te doen. Moet je eens nagaan hoeveel geld én energie je bespaart als je al die limited edition seizoentrends gewoon lekker negeert!

Save your money
Tuurlijk, het moment dat je dat ene hot item uit de nieuwe LE collectie in tha pocket hebt is onbeschrijfelijk, maar hoe lang duurt dat geluk nou helemaal… Een half uurtje, kwartiertje? Echt waar, het gevoel van alle euri’s die je in je zak houdt als je de verleiding weet te weerstaan en waarmee op je lange termijn (vakantie, inrichting huis, iMac, rijbewijs, auto) zoveel plezier van gaat hebben is veel groter!

Geen moeilijke keuzes
Neem ik de blush of de nagellakjes, ga ik voor die mintgroene of peachy broek, bewaar ik m’n salaris voor die nieuwe tas of geef ik het liever uit aan dat paar killer heels? Ahh vreselijk hè, al die onmogelijke keuzes die je als vrouw moet maken. Weet je wat de beste en minst moeilijke keuze is? Het geld lekker in je zak laten!

Shop your own closet
Het voordeel van even geen nieuwe spulletjes kopen is dat je eindelijk dingen op kunt maken en daadwerkelijk kunt gaan dragen! Gooi alles eens uit je kleding- en badkamerkast en je zult verstelt staan van alles wat tevoorschijn komt waarvan je niet eens wist dat je het had. Resultaat: nieuwe kledingcombinaties en ‘nieuwe’ make-up en het leukste van al: het kost je helemaal niets!

Opgeruimd gevoel
Het is onvoorstelbaar hoeveel zooi een mens in zijn/haar leven bij elkaar verzameld en ja, het moet toch ergens blijven. De afgelopen weken heb ik mijn make-up stash eens lekker grondig uitgemest en het geeft echt een heerlijk gevoel als je weer een beetje overzicht hebt. Het is dan wel zo handig om het zo te houden en er niet weer allemaal nieuwe dingen bij te kopen, scheelt je weer opruimen en je houdt dat fijne opgeruimd gevoel!

Q: Las jij voor jezelf ook weleens een no-buy in?

18 reacties op “De voordelen van een no-buy!”

Haha leuk artikel! Ik kreeg gisteren een hele flinke bekeuring binnen en ik zit midden in een verhuizing, dus ik moet de komende tijd ook even zuiniger aan doen! Je artikel komt als geroepen 😉

Ik ben momenteel bezig met een no buy en heb hierbij het ten pan project ingezet. Wel lastig en al helemaal toen ik laaste een nieuwe brushcleanser moest halen bij de MAC counter en kon dan ook de verleiding niet weerstaan om iets mee te nemen uit de HC collectie. Verder gaat het me goed af 🙂

Jazeker, ik heb bijna altijd een no-buy! Maar dat komt eigelijk omdat ik als studentje ook vrij weinig te besteden heb aan make-up. Elke maand is het een keuze; kleding of make-up ;-)? En als ik dan ergens voor kies, is het na 2 dagen goed shoppen toch al weer klaar hihi.

Momenteel spaar ik en oh wat gaat dat me goed af! Ik word altijd vrolijk bij elk klein centje dat ik in me spaarpot erbij kan doen om mijn iPhone te betalen. Maar ik ben bang dat als ik genoeg geld heb, ik wel twijfel of ik het wil uitgeven.. of ik het dan niet beter kan bewaren voor me studie of zo. Mmm..

Ik heb een keer een nobuy gedaan en eigenlijk koste dat me meer geld dan wanneer ik tijdens de maand gewoon oplet.
Ik ben opzich vrij goed met planningen maken voor mijn geld maar jammer genoeg is mijn inkomen niet groot genoeg om van te leven en te sparen.

Ik hou niet echt een no-buy, maar ik probeer wel te sparen (gelukkig komt mijn verjaardag eraan, centjes!) zodat ik echt eens uitgebreid kan shoppen. Ik krijg per maand 50 euro en die is altijd meteen op (lees: binnen een week). Ik denk dat ik het leuker ga vinden om wat meer geld te kunnen uitgeven zodat ik wat degelijke dingen kan kopen. Oké, een extra stimulans is wel dat ik de trends nu niet echt iets vind en ik ook niet hou van zomerkleding kopen 😀

Ik las regelmatig een no buy in, maar ik merk dat ik het lastig vind om me er aan te houden. Tegenwoordig heb ik een low buy. Ik denk twee keer na voordat ik iets koop, soms zelfs wel drie keer. Heb ik het écht nodig? Vind ik het écht mooi?

Ik heb het een keer gehouden, maar ik faalfde. Ik probeer er wel op te letten tegenwoordig. WIl ik die LE echt heel graag of is hij niet zo speciaal.. vandaag nog de ready for boarding laten liggen. Wel vind ik het moeilijk tijdens de sale bij de TBS ofzo. Dan koop ik vaak toch wel iets..

momenteel las ik voor mij een no-buy in. Ik heb pas de naked palette gekocht, dus daar moet ik een hele tijd mee doen, dus geen oogschaduw meer en lakjes heb ik ook genoeg dus dat ga ik ook een maandje of 2 laten staan !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.