Categorieën
Film, tv en muziek Lifestyle

Vanavond TV prèmiere ‘Komt Een Vrouw Bij De Dokter’

Nadat de film eind 2009 heel Nederland in zijn greep hield en ruim een miljoen mensen naar de bioscoop trok is vanavond op RTL4 de TV-première van de kaskraker ‘Komt een vrouw bij de dokter’.

‘Komt een vrouw bij de dokter’ naar het boek van Kluun gaat over het flitsende en succesvolle leven van Stijn (Barry Atsma) en Carmen (Carice van Houten) dat een onverwachte wending neemt als bij Carmen borstkanker wordt geconstateerd. Hun onbezorgde leven vol spanning en avontuur verandert van de één op de andere dag in een leven dat bestaat uit ziek zijn, onderzoeken en kuren. Naast deze ellende heeft Stijn een nogal onbedwingbare drang om vreemd te gaan, iets wat ook Carmen zeker niet onbekend is. Op een gegeven moment loopt een van zijn scharrels uit tot een heuse relatie en komt Stijn daarmee in een onmogelijk dubbelleven. Na een jaar gaat het met Carmen zo slecht dat ze besluit euthanasie te plegen en is dat het moment dat Stijn zijn verhouding met Roos even stilzet.

Hoewel ruim een miljoen mensen de film in de bioscoop hebben gezien denk ik dat er ook velen zullen zijn die hebben gewacht tot hij op dvd uitkwam of op televisie zou komen. Omdat het een ontzettend aangrijpende film is zijn er denk ik veel mensen geweest die de film in de bioscoop niet aandurfden en hem liever thuis op de bank kijken.
Ik heb de film destijds in de bioscoop gezien, maar het is zeer zeker een heel aangrijpende maar ook prachtige en ontroerende film die alle facetten van zo’n heftige gebeurtenis belicht. Wanneer je in  je naaste omgeving met een dergelijke situatie te maken hebt gehad is de film wel behoorlijk heftig, maar alles wordt op een heel integere en respectvolle manier neergezet. Natuurlijk vind je Stijn een ontzettende hufter dat hij z’n zieke vrouw keer op keer belazerd, maar toch krijg je ook een soort empathie voor hem omdat hij diep in zijn hart natuurlijk ontzettend veel van Carmen houdt, maar niet helemaal weet hoe hij met alles om moet gaan.

 

‘Komt een vrouw bij de dokter’ is vanavond om 20.00 uur te zien op RTL4.
Ga jij vanavond kijken?
Heb je de film ook al in de bioscoop gezien of heb je echt gewacht tot hij op televisie zou komen?

8 reacties op “Vanavond TV prèmiere ‘Komt Een Vrouw Bij De Dokter’”

Wat je zegt klopt helemaal! Je vindt stijn een enorme hufter, Maar eigenlijk weet je ook dat hij enorm van Carmens houdt.
Ik heb hem al gezien in de bioscoop, maar heb hem net nog een keer gekeken.
Vindt het zelf echt een mooie film, die me aangrijpt omdat je echt met de personages meeleeft.

Super mooie film! Had ‘m ook al in de bioscoop geweest, toen moest ik alleen even slikken bij de scene met het dochtertje.. Dit keer heb ik van het begin tot het einde gehuild, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.