Categorieën
Lifestyle

Uitslag By Sjanty enquête #1

Een week of drie geleden plaatste ik een enquête op de website om weer eens te polsen hoe het staat met sommige zaken op By Sjanty en jullie zijn met z’n allen echt héél lief geweest en hebben ‘m massaal voor me ingevuld, waarvoor mijn welgemeende dank! Jullie hebben me er echt mee geholpen, want hoe meer mensen ‘m invullen des te beter beeld ik krijg van hoe jullie over bepaalde dingen denken, waar jullie tevreden mee zijn en wat beter zou kunnen. Vandaag wil ik graag even kort de uitslag met jullie delen!

Leeftijd
De meeste van jullie (38%) zijn tussen de 15 en de 20 jaar, 30% is tussen de 20 en de 25, 21% tussen de 10 en de 15  en de leeftijd van de overige 11% ligt tussen de 25 en de 40 jaar. Ik wist al wel dat de gemiddelde leeftijd van de bezoeksters van By Sjanty zo tussen de 10 en 25 lag, maar op deze manier heb ik toch net even een wat beter en preciezer beeld gekregen.

Layout By Sjanty
In de enquête verklapte ik al een beetje dat we bezig waren met een nieuwe layout en voilà, afgelopen week is deze online gekomen! Gelukkig heb ik er tot nu toe alleen maar hele positieve reacties op gekregen en zelf ben ik er ook echt superblij mee. Op zich was meer dan de helft tevreden met hoe de layout was, maar ook gaven best wat mensen aan dat deze wat frisser en stijlvoller mocht en ik denk dat dat inmiddels wel gelukt is! Zoals ik van de week ook al aangaf zijn er nog wat kleine schoonheidsfoutjes en kinderziektes, maar daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt!

Inhoud By Sjanty
Veel van jullie hebben aangegeven graag meer Do It Yourself gerelateerde artikelen, filmpjes en haar- en make-up tutorials te willen zien. Het is voor mij heel handig dat ik nu concreet weet wat jullie graag (meer) willen zien en daar hoop ik natuurlijk ook zoveel mogelijk op in te gaan spelen. Ik kan alvast verklappen dat er aanstaande dinsdag weer een filmpje aan zit te komen!

Aankopen naar aanleiding van reviews By Sjanty
Ik was heel benieuwd of en hoe vaak het voorkomt dat jullie een verzorgings- of make-up product kopen naar aanleiding van een review op By Sjanty en tot mijn verbazing blijkt dat toch vrij regelmatig het geval te zijn! Bij 26% is dat al een aantal keer voorgekomen en 66% geeft aan dat ondere andere een review op By Sjanty de aanleiding is geweest om een product aan te schaffen.

Inhoud reviews
Soms twijfel ik weleens of de tekst in de reviews niet teveel of te lang was, maar de meerderheid geeft aan dat er aan de inhoud van de reviews helemaal niets hoeft te veranderen en dat vind ik natuurlijk fijn om te horen!

Leuk aan By Sjanty
Over het algemeen genomen werd er geantwoord dat jullie het feit dat ik vaak schrijf over fijne budget, kwalitatief goede en goed verkrijgbare producten leuk vinden en dat jullie het gevoel hebben dat ik echt eerlijk, oprecht en mezelf ben en dat is voor mij alleen maar een groot compliment om te horen! Verder vinden jullie het fijn dat er tweemaal per dag een update is en zijn de fashion artikelen met collages en inspiratie/trends erg geliefd. Dit laatste vind ik zelf ook echt superleuk om te doen, dus dat komt goed uit!

Reageren op artikelen
Bij het invullen van de enquête zijn er aardig wat zogenaamde ‘lurkers’ (bezoekers van de site die weinig tot nooit reacties achterlaten) uit de kast gekomen en de reden waarom zij eigenlijk nooit reageren is over het algemeen dat ze of niet weten wát ze moeten schrijven of dat ze het gevoel hebben dat hun reactie een beetje overbodig is. Ik wil hierbij graag even benadrukken dat ik iedere reactie, hoe kort en bondig ook, enorm waardeer en dat je ook echt niet bang moet zijn dat die van jou er niet toe doet. Ik hoor heel graag wat je van een product of artikel vindt, jouw reactie geeft echt meerwaarde aan een artikel. Ook gaven sommige meiden aan dat ze het commentsysteem niet héél fijn vonden en hopelijk is dat met de komst van de nieuwe layout en een nieuw commentsysteem nu ook verholpen!

Wat kan er beter?
Het was voor mij echt heel erg leuk om te lezen dat er volgens meer dan de helft niets aan de site veranderd hoefde te worden en dat hij leuk is zoals hij nu is. Nou, een groter compliment kun je mij niet geven! Toch waren er daarnaast ook nog wel een aantal op- en aanmerkingen die vooral te maken hadden met de mobiele versie van de site die niet echt optimaal was, dat de foto’s af en toe wat aan de donkere kant waren, dat By Sjanty best wat meer persoonlijk zou mogen worden, dat de layout wel wat verfrissing kon gebruiken, dat het een beetje irritant was dat de tekst gecentreerd stond en dat het lettertype niet zo heel fijn lezen was. Nu een drietal weken later ben ik blij te kunnen zeggen dat er met de meeste punten inmiddels al iets is gedaan. We hebben een nieuwe layout, een ander lettertype én een goede mobiele versie van de website, de tekst is links uitgelijnd, ik heb een betere plek gevonden om foto’s te maken en kreeg daarop gelukkig van allerlei kanten al berichtjes dat deze aanzienlijk verbeterd zijn. Ik vind het heel belangrijk om jullie feedback, op- en aanmerkingen en tips te horen en probeer er altijd (direct) iets mee te doen.

Iedereen nogmaals superbedankt voor het invullen van de enquête, jullie hebben me er echt mee geholpen!

P.s. Pssst, de winnares van het setje lente nagellakjes heeft zojuist mail gehad!

18 reacties op “Uitslag By Sjanty enquête #1”

Leuk om de uitslag van de enquête te lezen! Ik was/ben een van de lurkers, maar probeer meer te reageren. Het lettertype is inderdaad fijner, de tekst leest makkelijker nu het niet meer gecentreerd is, de layout is super; de blog is er gewoon erg op vooruit gegaan! Keep up the good work! 🙂

Liefs!

Super dat je zoveel met de feedback gedaan hebt.
De layout is erg leuk en de artikels lezen veel beter door het veranderen van het lettertype en de uitlijning.

Ik kijk al uit naar meer persoonlijke artikels.

Echt heel leuk om de uitslagen te lezen en de kleine verbeteringen zijn super! Ik was inderdaad ook een van die lurkers en ik sluit meestal een pagina af en heb dan pas door dat ik niets heb achtergelaten, hihi 🙂
De layout is heel leuk geworden en ik vind dat de kleine verbeteringen toch wel opmerkbaar zijn en heel fijn!

Wat leuk om te zien dat je er ook echt iets mee gedaan hebt! 🙂 Het leest nu echt een stuk fijner!! 🙂 Grappig dat zo’n klein verschil al zoveel beter is opeens. Verder is je site heel erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.