Categorieën
Food & health Lifestyle

Turks brood gevuld met groenten

Turks brood gevuld met groentenOh dames, genieten jullie ook zo van het prachtige weer? Ondanks dat ik veel aan het werk ben deze dagen in verband met mijn aanstaande vakantie, geniet ik iedere vrije minuut met volle teugen van het warme weer. En hoge temperaturen vragen om eenvoudige of in ieder geval zomerse gerechten. Tijd om er weer eentje met jullie te delen en vandaag is het een gerecht dat je zowel als lunch, snack en diner kunt opdienen: Turks brood gevuld met groenten. Overigens ook heerlijk voor bij de barbecue.

Ingrediënten
Turks brood
1 aubergine
1 courgette
2 paprika’s (1 rood en 1 geel)
1 bakje grote champignons
2 uien
2 kipfilets
geraspte kaas
cajunkruiden
peper/zout
chilipeper olijfolie
3 teentjes knoflook

Snijd alle groenten in grove, maar niet te dikke plakken. Maak een marinade van olijfolie, twee geperste teentjes knoflook, peper/zout en chilipeper. Marineer hier de aubergine en courgette in. Kruid vervolgens de kipfilet met cajunkruiden (let op, deze kruiden zijn vrij zout!) en grill de filets in de een grillpan of onder de contactgrill totdat de kip gaar is. Snijd ondertussen het kapje van het brood af en hol het brood voorzichtig uit. Zorg ervoor dat je de bodem niet té dun maakt, anders breekt hij straks.

Grill alle groenten totdat ze zacht zijn en grillstrepen bevatten. Pluis ondertussen vast de kipfilet met behulp van twee vorken. Je kunt de kipfilet natuurlijk ook in plakjes snijden.

Wrijf een knoflookteentje langs de bodem van het uitgeholde brood en vul het brood met de groenten en kip. Het effect is bij aansnijden het mooist wanneer je van iedere groente een aparte laag maakt. Bestrooi de vulling met geraspte kaas en zet het brood desgewenst nog even in de oven tot de kaas gesmolten is. Het is ook lekker om in plaats van geraspte kaas mozzarella te gebruiken.

Leg het kapje brood dat je zojuist hebt afgesneden terug op het gevulde brood en serveer het brood in zijn geheel met een lekkere knoflook saus.

Turks brood gevuld met groenten Turks brood gevuld met groenten

14 reacties op “Turks brood gevuld met groenten”

Als ik brood koop, doe ik de sneetjes brood die ik die dag nodig heb in de broodtrommel, soms die voor de volgende morgen of dag erbij. De rest gaat in de vriezer. En haal ik per dag of maaltijd eruit wat ik nodig heb. En de kapjes eet ik gewoon op. Waarom ook niet? Als je een bolletje eet, is het ook eigenlijk allemaal korst, dus voor mij net als een kapje brood. Heb ik een keer een sneetje brood dat wat droger is dan normaal, dan bak ik een eitje. Wat mayo erbij, heerlijk hoor. Of ik maak een tosti van dat broodje. Of wat extra beleg erop. En een broodje uit de broodtrommel die mee ging naar het werk die niet opging door bijv een traktatie van een jarige collega, die gaat thuis de koelkast weer in en die eet ik de volgende morgen op. Nee, brood weggooien doe ik nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.