Categorieën
Lifestyle

Tag: 10 quotes you live by

Mijn leven lang ben ik al dol op alles wat te maken heeft met taal, schrijven, woordjes, zinnen en last but zeker not least mooie zinnetjes en quotes. Ik kan soms uren op sites als weheartit.com doorbrengen en versteld staan over hoeveel mooie en inspirerende quotes er zijn die me heel regelmatig ook nog eens aan het denken weten te zetten. Ik was dan ook meteen enthousiast over de nieuwe 10 quotes you live by tag waarvoor ik getagd werd door de mooie Joyce!

De bedoeling van deze tag is 10 van je favoriete quotes met je lezeressen te delen, dus quotes die veel voor je betekenen, die je inspireren, die je door moeilijke tijden heen helpen of die je gewoon erg mooi vindt. Kortom: quotes you live by!

♥ What doesn’t kill you makes you stronger

Het is misschien niet de meest originele en inmiddels een beetje een clichématige quote, maar toch blijf ik ‘m mooi vinden en hij is ook nog eens helemaal waar.

♥ Happiness is the secret to all beauty, there is no beauty without happiness
Christian Dior heeft helemaal gelijk; je kunt jezelf nog zo mooi in de make-up zetten en de prachtigste jurk aantrekken, maar een mooie, stralende glimlach en fonkelende ogen zijn nog altijd het mooiste wat je kunt dragen.

♥ Stay positive, stay fighting, stay brave, stay ambitious, stay focused, stay strong

Toen ik deze quote zag sprak hij me direct aan: ik denk echt dat dit een aantal van dé ingrediënten zijn om moeilijke dingen in het leven te overleven en je doel(en) voor ogen te houden.

♥ To live a creative life we must lose our fear of begin wrong

Deze quote is ook zeker op mij van toepassing: er zijn in het leven zoveel dingen die je wilt doen of waar je aan wil beginnen maar vaak is het de angst om te falen of om het helemaal verkeerd te doen die ons ervan weerhoudt het daadwerkelijk te doen. Zo zonde, want juist als je die angst weet los te laten komen de mooiste dingen tot stand!

♥ Why stop dreaming when you wake up?

Voor iedereen wel herkenbaar: je bent in een droom beland waarin je het leven van je dromen leidt en ineens gaat de wekker en ben je weer keihard terug in de realiteit. De kunst is om het leven waarvan je droomt naar de werkelijkheid te halen zodat je iedere dag je droom leeft!

♥ Never let the fear of striking out keep you from playing the game

Deze haakt een beetje in op de To live a creative life we must lose our fear of begin wrong quote, er zijn vaak zoveel angsten die ons ervan weerhouden dingen te doen waardoor we eigenlijk een beetje stil blijven staan. Weet je, dóe het gewoon en laat het maar eens fout gaan! Je leert er alleen maar van én je hebt het tenminste geprobeerd en het gevoel dat je leeft! Er is niets voor niets het gezegde: angst is een slechte raadgever.

♥ Believe you can and you’re halfway there

Hartstikke logisch deze  quote: als je zelf voor de volle 200% gelooft dat je het kunt ben je al voor de helft op de goede weg en hoef je alleen nog maar aan deel 2 te beginnen: het uitvoeren ervan!

♥ Take every chance and drop every fear

Een groot deel van mijn leven heb ik mezelf laten leiden door angst, maar dat probeer ik steeds meer en meer los te laten. Supermoeilijk soms, maar ik ontdek steeds meer en meer dat angst je nergens brengt en je ontzettend beperkt in je kunnen en doen. Ik probeer dit nu om te zetten in iedere kans te pakken en al die stomme angsten te overwinnen.

♥ I believe in pink, I believe that laughing is the best calorie burner, I believe in kissing, kissing a lot, I believe in being strong when everything seems to be going wrong, I believe that happy girls are the prettiest girls, I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles

Ik kan alleen maar zeggen: een verstandig vrouw, die Audrey Hepburn.

♥ Dream more | Complain less | Listen more | Talk less | Love more | Argue less | Hope more | Fear less | Relax more | Worry less | Believe more | Doubt less

Deze laatste quote is op dit moment degene waar ik meer naar wil gaan leven. Een aantal zaken minder en andere dingen juist meer doen en volgens mij zou je dan een heel gebalanceerd en gelukkig mens kunnen zijn.

Q: Wat zijn een paar van jouw favoriete quotes die jou inspireren of door moeilijke tijden heen helpen?

11 reacties op “Tag: 10 quotes you live by”

Mijn favoriete quote is toch wel: You know what? It’s my life, and if you don’t like that, well, there’s the fucking door. Een quote van Billie Joe Armstrong, de zanger van Green Day. En hij heeft gelijk, iedereen leeft zijn eigen leven en als je het daar niet mee eens bent, dan ga je toch lekker weg?

Deze quote staat geschilderd op een muur in mijn slaapkamer: Don’t wish, don’t hope, just dream.

Deze vond ik wel passend voor in een slaapkamer, maar ik heb er natuurlijk veel meer. Leuk artikel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.