Categorieën
Lifestyle

Hé, pesten is NIET oké!

Helaas gaat het leven niet alleen maar over roze bloemetjes, hartjes, strikjes, glitters en mooie make-upjes, maar kent ’t ook z’n minder leuke kanten. ‘Dat hoort erbij‘ is een vaak gehoord cliché maar sommige dingen zouden helemaal niet bij het leven moeten horen. Tot voor een paar dagen geleden was Tim Ribberink een gewone jongen van 20, niet wetende dat hij op dit moment de gemoederen van heel Nederland bezig zou houden. Het ging door merg en been die vier regeltjes in de krant, maar heel goed dat het gepubliceerd is want: pesten is echt NIET oké.

Het is niet oké om iemand moedwillig buiten te sluiten

Het is niet oké iemand het gevoel te geven dat hij of zij er niet toe doet

Het is niet oké iemand het leven zuur te maken, dag in dag uit

Het is niet oké iemand af te rekenen op zijn of haar uiterlijk

Het is niet oké iemand te laten denken dat hij of zij niet deugt

Het is niet oké iemand af te rekenen op zijn of haar afkomst

Het is niet oké je eigen problemen en tekortkomingen te botvieren op iemand anders

Het is niet oké en zeker niet cool mee te gaan pesten

Het is niet oké iemand via internet te kwetsen, bedreigen of belachelijk te maken

Het is niet oké iemands gevoel van eigenwaarde compleet af te nemen

Het is niet oké ervoor te zorgen dat iemand bijna niet meer naar school durft

Het is niet oké pestgedrag te negeren als school zijnde

Het is niet oké iemand zich uiteindelijk gedwongen te laten voelen uit het leven te stappen

Het is eigenlijk ook niet oké dat we met het overlijden van Tim ineens weer wakker geschud worden, ieder geval van pesten moet aandacht krijgen voor het te laat is.

22 reacties op “Hé, pesten is NIET oké!”

Echt een hele goeie post.
respect!
Ik ben vroeger zelf ook 3 jaar lang gepest en ik voelde me zo ellendig… Dat met Tim vind ik ook verschrikkelijk… Hoe kunnen mensen zo doen?
Fijn dat je over pesten geschreven hebt<3
xxxx

Dank je wel Charlotte en wat vreselijk om te horen dat je ook zo lang gepest bent… Met deze post hoop ik ook een beetje mijn steentje bij te kunnen dragen aan het onder de aandacht brengen van pesten, wat echt moet stoppen.

Pesten is inderdaad niet oké, het is zelfs veel meer dan niet oke. Je kan iemands leven er mee verpesten en veel pesters hebben dat blijkbaar nog niet door. Pesters zullen helaas altijd blijven bestaan, wat wel goed is, is dat pesten steeds vaker en sneller opgemerkt wordt door de omgeving van iemand en er dan ingegrepen kan worden.

Ik heb zelf gister ook een artikel geschreven over pesten met een stukje over mijn peresoonlijke ervaring en het feit dat het me stoort dat nu pas, nu er iemand is overleden, iedereen over pesten valt en het daarvoor blijkbar minder belangrijk was.

http://bit.ly/Xj6ien

pesten is niet okè!! Absoluut ben ik daar mee eens, helaas worden we allemaal gepest, jong en oud. Verschrikkelijk dat men elkaar dit aan doen, zelf kan ik daarom ook zeggen, ik weet hoe het voelt als je gepest word of gepest ben, geven zulke lelijke innerlijke litekkens, dat wens ik niemand toe:( Helaas worden we nog steeds gepest:( enigste wat ik tegen de gene kan zeggen die gepest worden: heel veel sterkte! Laat je niet klein krijgen en je doet er zeker wel toe! Jij bent uniek, er is niet nog iemand zoals jij! Knuffel voor iedereen (niet voor de pesters)

Goed van je dat je op je blog hier ook aandacht aan wil besteden! Pesten is echt vreselijk, en het is idd niet goed dat veel mensen pas na Tim’s dood erachter komen dat pesten heel veel littekens achter laat. Ik vind het echt mooi dat je dit een plekje op je blog geeft, dat zo veel meiden het kunnen lezen.Liefs, Lara <3

Goed om te lezen, niemand zou gepest mogen worden. Ben ook best veel gepest, maar weet van mijn beste vriendin dat het nog veel erger kan dan de pesterijen die ik heb gekend. Wens het niemand toe.

Wat goed dat je erover schrijft, erg herkenbaar. Want ik ben ook een paar jaar geleden , een jaar lang gepest geweest… ik voelde mij toen niets meer waard. Gelukkig is dat nu beter 🙂 xx

Tof dat er vandaag zoveel aandacht voor is. Ik hoop alleen niet dat al die aandacht over een paar dagen vervlogen is, omdat het bericht van Tim dan “oud” wordt. Helaas dat deze aandacht nodig is, dat zoveel mensen gepest worden.. Pesters moeten bewust gemaakt worden van wat voor schade ze bij andere mensen kunnen aanrichten. Pesters zijn hun daden zo weer vergeten, gepesten dragen dit hun hele leven met zich mee… Laat ze desnoods schokkende beelden zien en verhalen horen, confronteer ze er maar mee. Hopelijk ziet de politiek in dat er dingen drastisch moeten veranderen. Hopelijk doen scholen er nu ook actiever wat aan. En natuurlijk de ouders van de pesters niet te vergeten. Je hoort de laatste tijd zoveel over mensen die gepest zijn en daardoor uit het leven stappen. Of gewoon nog steeds gepest worden, geslagen en geschopt worden, terwijl mensen filmen en staan toe te kijken. Te bizar voor woorden gewoon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.