Categorieën
Lifestyle

Mohdoh Mouldable Aromatherapy

Toen was daar ineens weer een nieuwe rage: de Mohdoh. Modhoh is een serie kneedbare kleien die zijn ontwikkeld om verschillende kwaaltjes door middel van speltherapie, kleurentherapie en aromatherapie tegen te gaan. In zowel 2010 als 2011 werd Modhoh tijdens de Natural Organic Products Show in Londen de winnaar in de categorie Beste Nieuwe Non Food- Product, dus dat belooft wat!

Een Mohdoh bevat een zorgvuldig geselecteerde combinatie van essentiële oliën dat bij zowel volwassenen als kinderen op een natuurlijke manier bepaalde klachten kan verlichten en ontspanning kan geven. De Mohdoh formule is gebaseerd op spel-, kleur-, en aromatherapie waarbij het kneden van de soepele samenstelling van de klei vaak rustgevend en kalmerend werkt en waarbij de essentiële oliën behalve worden geïnhaleerd ook door de huid worden geabsorbeerd. Tenslotte kunnen de kleurtjes van de klei een positieve en ontspannende werking hebben.

Er zijn inmiddels negen verschillende Mohdoh’s (op bovenstaande foto zie je er overigens maar acht) die elk een eigen werking hebben. Zo is de lichtpaarse Sleep te gebruiken voor een ontspannen nachtrust, verlicht de oranje Travel spanning en misselijkheid bij reizen, biedt de blauwe Breathe verlichting bij hoest en verkoudheid, geeft de lichtgroene Calm rust aan mensen die altijd aan het rennen en vliegen zijn, kalmeert en verlicht de donkerpaarse Unwind zorgen, helpt de lichtgroene Quit bij het stoppen met roken, is de blauwe Slim te gebruiken in combinatie met een dieet, stimuleert en verbeterd de gele Think de concentratie en helpt de lichtblauwe Headeez spanningen en hoofdpijn te verlichten. Hieronder zie je de Calm & Unwind.

Wanneer je de Calm Mohdoh kneed komen de essentiële oliën van rozenhout, jasmijn, ylang en lavandin vrij en deze zorgen voor een snelle vermindering van stress en spanningen van alledag. Tegelijkertijd zorgt de groene kleur van de Mohdoh Calm ervoor dat de vermoeide geest zich ontspant.

Wanneer je de Unwind Mohdoh klei kneed komen de essentiële oliën van lavendel, jeneverstruik, geranium en rozenhout vrij en deze geven snel en effectief verlichting bij stress, nervositeit en spanningen.
Tegelijkertijd heeft de paarse kleur een ontspannend effect op de geest.

Mohdoh is niet giftig of gevaarlijk, voldoet aan de EN71-normen en bevat alleen de zuiverste natuurlijke etherische oliën die allemaal het Ecocert certificaat hebben. Wanneer je de deksel van de potjes verwijdert zie je dat ze geseald zijn.

Er wordt aangeraden de Mohdoh’s na gebruik weer terug te doen in het potje en deze op een koele en donkere plaats te bewaren om ervoor te zorgen dat ze niet uitdrogen. Het aroma van de oliën in de Mohdoh’s zal na ongeveer drie maanden vervagen, maar je moet nooit zelf nieuwe olie aan de klei toe te voegen omdat de oliën die voor Mohdoh worden gebruikt zorgvuldig zijn geselecteerd.

Het is de bedoeling dat je de Mohdoh per keer ongeveer 5 tot 10 minuten gebruikt. Bij verwijderen van de seal van het potje ruik je meteen heel sterk de geur van de oliën, wat een beetje op massageolie lijkt. De groene Calm doet sterk aan de geur van rozen denken en bij de paarse Unwind heeft vooral de geur van lavendel de overhand.

Je moet wel wat moeite doen om de klei uit het potje te krijgen, want het zit behoorlijk aan de zijkant en bodem vastgekleefd. De klei zelf voelt wel aardig zacht en prettig aan, maar is vrij stug van structuur waardoor je bij het kneden toch wel aardig wat kracht moet zetten. Bij de paarse Unwind valt me op dat deze iets vochtig aanvoelt, maar ze zijn beiden niet plakkerig of kleverig.

De hamvraag bij een product als dit is natuurlijk of het ook daadwerkelijk werkt, maar daar durf ik zo geen antwoord op te geven. Misschien dat je er best baat bij zou kunnen hebben wanneer je het dagelijks of een aantal keer per week gebruikt, maar dan zul je sowieso wel een beetje in deze alternatieve manier van ‘genezing’ moeten geloven en ervoor openstaan.

De Mohdoh’s zijn voor € 7,95 per stuk verkrijgbaar via onder andere www.boozyshop.nl

7 reacties op “Mohdoh Mouldable Aromatherapy”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.