Categorieën
Food & health Lifestyle

Mijn favoriete smoothie

Op Twitter zie ik regelmatig berichten voorbijkomen van meiden die ’s morgens een lekkere smoothie voor zichzelf bereiden en ook ben ik er dol op. Waar ik eerst vooral kant en klare smoothies in de supermarkt kocht of deze wel eens op een terras bestelde heb ik ontdekt dat de zelfgemaakte toch echt het allerlekkerst zijn! Gisteravond hebben mijn vriend en ik al het fruit dat in huis was in de blender gedaan en het resultaat was de lekkerste smoothie die ik tot nu toe heb geproefd!

Wat heb je nodig?
voor ongeveer 4 glazen

2 bananen
een doosje frambozen
een doosje aardbeien
wat (magere) yoghurt

En natuurlijk… een blender of mixer.Het is vrij simpel: je deelt de bananen in ongeveer 4 stukjes en die stop je in de blender.
Daarna haal je de kroontjes van de aardbeien en doe je deze ook in de blender. Vervolgens voeg je het bakje frambozen toe, die  je overigens niet eerst hoeft te wassen.
Daarna voeg je op gevoel een beetje yoghurt toe, dit hoeft niet heel veel te zijn omdat de smoothie door de banaan al wat dikker van substantie wordt. Vervolgens zet je de blender aan om het geheel te mixen. Je moet even kijken of je alles tegelijk in de blender kunt stoppen of dat je het misschien in twee of meer stapjes moet doen, misschien kan de blender het anders niet aan en raakt hij verstopt. Je kunt eventuele achtergebleven klonten uit de achterkant van de blender halen en deze even opnieuw door de blender halen, zo haal je het maximale uit je fruit.

Het resultaat is een volle beker met een overheerlijke, verse smoothie waarin je vooral de banaan en aardbei duidelijk proeft. Ideaal voor iedereen die niet zo graag fruit los eet en zo krijg je door middel van een lekkere overheerlijke zoete smoothie toch je vitamientjes binnen. Eventueel kun je naar behoefte nog een beetje suiker aan de smoothie toevoegen, al is dat natuurlijk weer niet heel gezond….

Het is het lekkerst als je de smoothie direct opdrinkt, maar op zich kun je ‘m ook wel even in de koelkast bewaren.

 Q: Maak jij ook wel eens smoothies en zo ja, wat is jouw favoriet?

13 reacties op “Mijn favoriete smoothie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.