Categorieën
Film, tv en muziek Lifestyle

Mijn 10 favoriete chickflicks

Waarschijnlijk heb ik al wel eens eerder verteld dat ik dol ben op series en films en hoewel ik in principe alle soorten films kijk is er toch wel één genre dat ik het aller- allerleukst vind: chickflicks! Je weet wel, van die op en top vrouwenfilms over mannen, werk, vriendinnen, relaties en alles wat daarbij komt kijken!

Bridget Jones Diary
(2001 & 2004)

Bridget Jones is 32, rookt en drinkt alsof haar leven er vanaf hangt, is iets aan de zware kant en nog steeds vrijgezel. Tot haar grote ergenis wordt ze daar door haar omgeving voortdurend aan herinnerd en wil maar al te graag verandering in haar leven brengen. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn onder andere drastisch af te vallen en op zoek te gaan naar een leuke, knappe en verstandige man. De onhandige Bridget bereikt deze doelen echter niet moeiteloos en besluit een dagboek te kopen waarin ze al haar belevenissen, frustraties en gevoelens opschrijft. Ondertussen flirt ze met haar aantrekkelijke baas Daniel Cleavermet hem, maar is voor haar de ideale man…? Ik denk dat beide delen al 10 keer op televisie zijn geweest, maar ik blijf lachen om Bridget en dat zal misschien ook wel te maken hebben dat ik me regelmatig in haar en haar onhandige gedrag herken. Zeker een leuke tip voor de kerstdagen!

The Devil Wears Prada
(2006)

De net afgestudeerde Andy Sachs (Anne Hathaway) zoekt een baan als journaliste en bij gebrek aan betere opties solliciteert ze bij het modetijdschrift Runway, waar ze de tweede assistente wordt van hoofdredactrice Miranda Priestly (Meryl Streep). Het werk wat ze daar moet doen heeft weinig met journalistiek te maken, maar Andy hoopt dat Runway een opstapje is en deuren opent naar betere opties. Miranda blijkt echter een ramp om voor te werken en maakt Andy het leven onmogelijk met al haar onredelijke eisen en grillen. Desalniettemin zet Andy alles op alles om te voldoen aan de onmogelijke eisen van de hoofdredactrice en in de smaak te vallen bij haar eveneens vreselijke collega’s Emily en Nigell. Doordat Andy al haar tijd aan haar werk besteedt verwaarloost ze haar vriend Nate en haar vrienden Lily en Doug, terwijl ze dit zelf amper door heeft. The Devil Wears Prada blijft echt een geweldige film die ik inmiddels al een aantal keer heb gezien en desondanks nog steeds medelijden met Andy heb en Miranda vervloek!

The Ugly Truth
(2009)

Abby Richter (Katherine Heigl), producent van een talkshow, is al jaren tevergeefs op zoek naar de ware. Op het werk krijgt ze het aan de stok met de macho verslaggever Mike Chadway (Gerard Butler) die duidelijk laat weten dat mannen maar in één ding geïnteresseerd zijn: seks. Mike onderwerpt Abby aan een serie belachelijke testen en probeert daarmee zijn theorieën over liefde te bewijzen en haar aan een man te helpen. Het resultaat is echter onverwacht…. Superleuke film met veel humor en hilarische situaties!

Confessions of a Shopaholic
(2009)

Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) is een jonge vrouw die samen met haar beste vriendin in een flatje woont. Ze heeft een saaie baan en vindt dat ze niet genoeg betaald krijgt. Niet heel gek, want Rebecca heeft een enorme koopverslaving en heeft daarnaast ook nog eens tal van achterstallige rekeningen te betalen. Ze verruilt daarom haar saaie, slecht betaalde werk voor een baantje in New York als financieel journalist. De vraag is alleen of deze shopaholic de vele verleidingen kan weerstaan die de grote stad te bieden heeft.Onlangs vertelde ik al dat ik dze film weer had gezien en hoort zeker thuis in het rijtje van mijn favo chickflicks!

Sex and the City The Movie
(2008)

Sex and the City volgde al zes seizoenen lang de levens van de vier vriendinnen Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon), Samantha (Kim Cattrall) en Charlotte (Kristin Davis) tot er in 2008 ein-de-lijk een film verscheen. In Sex and the Ciy The Movie is het leven van Carrie erg veranderd: ze schrijft geen columns meer voor de krant maar werkt aan haar inmiddels vierde boek. Ze heeft eindelijk wat geld kunnen sparen en heeft een stabiele relatie met Mr. Big. Ook voor haar vriendinnen Charlotte, Miranda en Samantha is er veel veranderd. Zo adopteerde Charlotte samen met haar joodse man Harry een Chinees meisje, heeft Miranda zich met Steve en hun zoontje Brady in Brooklyn gesetteld en heeft zelfs de losbandige Samantha een vaste relatie. Toch hunkeren ze alle vier nog altijd naar ladingen designer kleding, pikante bedverhalen, scherpe humor en liters Cosmopolitan!

The Break Up
(2006)

Als Brooke (Jennifer Aniston) en Gary (Vince Vaughn) eenmaal samenwonen, halen ze het bloed onder elkaars nagels vandaan. Brooke is het zat dat Gary helemaal niks uitvoert en na de zoveelste ruzie verbreekt ze de relatie. Geen van beiden is bereid te verhuizen uit hun prachtige appartement en de enige oplossing is om er samen als vijandige huisgenoten te blijven wonen, totdat een van de twee toegeeft… Samen met mijn vriend heb ik deze film al 2 keer gezien en hij blijft geweldig grappig en ook een tikkeltje herkenbaar!

How to Lose a Guy in 10 Days
(2003)

Andie Anderson (Kate Hudson), columnist bij Composure Magazine, heeft een ongebruikelijke opdracht en een snelle deadline. De opdracht luidt dat ze moet beschrijven wat vrouwen allemaal doen waarmee ze onbedoeld mannen afstoten… en dat in tien dagen. Ze is nu op zoek naar een man, hij moet verliefd op haar worden en daarna moet ze alle klassieke relatie-fouten maken zodat hij haar zal dumpen. Jammer genoeg is Andies doel reclamebureau-kanjer Benjamin Barry (Matthew McConaughey) die zojuist met zijn baas heeft gewed dat hij in tien dagen een vrouw verliefd op hem kan laten worden. Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat ik deze film heb gezien maar ik herinner me nog iedere  scène, het is echt een enorm grappige en leuke feel good movie!

She’s the Man
(2006)

Viola Johnson (Amanda Bynes) is enorm teleurgesteld wanneer ze hoort dat het meiden-voetbalteam wordt opgeheven en besluit zich voor te doen als haar tweelingbroer Sebastian, die toch de stad uit is en neemt zijn kamer in op diens high school. Ze wordt echter verliefd op kamergenoot Duke en een ander meisje valt weer voor haar, wat allerlei misverstanden oplevert. Het wordt helemaal ingewikkeld wanneer de echte Sebastian twee dagen eerder dan gepland terugkomt uit Londen, zonder het flauwste vermoeden dat hij vervangen is door zijn zus. Deze film is qua verhaal echt anders dan anders en het is heel grappig om te zien hoe zo’n prachtig meisje zo goed en geloofwaardig als jongen door het leven kan gaan!

Bride Wars
(2009)

Och, wat heb ik ge-smuld van deze film! Liv (Kate Hudson) en Emma (Anne Hathaway) zijn al elkaars beste vriendinnen en doen alles samen; ze verloven zich zelfs op hetzelfde moment. Wanneer echter blijkt dat ze ook de bruiloft allebei op dezelfde dag hebben gepland, groeien ze uit tot elkaars grootste vijand. Ze zijn beiden van mening dat eén van hen zal de bruiloft moeten verplaatsen, aangezien ze beiden het Plaza Hotel in New York City hebben geboekt. Natuurlijk is geen van de twee bridzilla’s bereid om hun locatie en datum aan te passen en de ruzie groeit al snel uit tot een regelrechte oorlog. Heerlijke film met de nodige bitchfight momenten!

The Holiday
(2006)

Dit is echt een heerlijke film voor rond de kerstdagen! Hoewel Amanda Woods (Cameron Diaz) uit Zuid-Californië en Iris Simpkins (Kate Winslet) van het Engelse platteland mijlenver van elkaar wonen, bevinden ze zich in dezelfde situatie: vlak voor Kerst hebben ze het helemaal gehad met hun mannen en willen ze het liefst de feestdagen ontvluchten. Via een internetsite voor woningruil komen de twee met elkaar in contact en spontaan besluiten Amanda en Iris de halve wereld over te reizen en voor twee weken in elkaars huis te trekken. Kort na haar aankomst in het zonnige L.A. raakt Iris bevriend met scenarioschrijver Arthur (Eli Wallach) en filmcomponist Miles (Jack Black). Ondertussen, in het besneeuwde Engeland, komt Amanda in contact met de knappe broer van Iris, Graham (Jude Law).

Q: Wat zijn jouw favoriete chickflicks?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

16 reacties op “Mijn 10 favoriete chickflicks”

how to lose a guy in 10 days is ook echt een aanrader! de meeste anderen heb ik ook wel gezien en zijn ook leuk, maar deze MOET je gwn zien!!

Ik hou niet zo heel erg van die chickflicks, maar ik ben wel dol op HTLAGI10D en buiten het lijstje op: friends with benefits, 10 things I hate about you, letters to juilliet, My Girlfriends Boyfriend,Dear John en The Perfect Man. Ik vond de verfilming van Eat Pray Love leuk als film, maar het boek was mooier. Of zijn dat gewoon romantische comedys? Ik weet het niet.

Ik kijk niet zo heel vaak chickmovies maar als ik dan mag kiezen dan is mijn all-time favoriet Meangirls en The Proposal en 10 Things I hate about you vind ik ook wel leuk. Wel ben ik na 2 afleverigen al verslaafd aan de serie New Girl. Hilarisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.