Categorieën
Lifestyle

Masters of LXRY

Dikke auto’s, enorme jachten, blinkende horloges, veel te dure schilderijen, superdeluxe reizen, I’ve seen it all. Ha, denk nou maar niet dat ik zwem in het geld en lekker aan het opscheppen ben, oh nee, ik heb het allemaal voorbij zien komen op de Masters of LXRY fair (voorheen Miljonairfair) waar ik gisteren was. Donderdagavond opende topmodel Linda Evangelista de beurs waar meer dan 300 ondernemers op 20.000 vierkante meter de bezoekers van de beurs overstelpen met luxe, luxe en nog eens luxe!

Ik wist het eerlijk gezegd niet, maar heel toevallig was gisteren ook de Fashionbash by ShopVIP in de Jackie’s Department Store. Aan het begin van de fair was een soort mini kledingstore gecreëerd waar vele bekende Nederlanders items uit hun eigen kledingkast verkochten voor het goede doel. Een jasje van Hanna Verboom, een tas van Marly van der Velden, een jurkje van Jennifer Hoffman, een jeans van Gigi Ravelli, een jack van Mark van Eeuwen en Bastiaan van Schaik of een broek van Stacey Rookhuizen, er was keuze genoeg!

De opbrengst van de Fashionbash gaat dit jaar naar stichting Getitdone. een initiatief van actrice Hanna Verboom dat gebruik maakt van social media om kleinschalige ontwikkelingsprojecten te promoten en te ondersteunen. De Fashionbash is overigens op touw gezet door Carolien Spoor (o.a. bekend van haar rol als Florien Fischer in GTST), die gisteren zelf twee koffers vol met items van onder andere Chloé, Modström en Hugo Boss te koop aanbood.

Het was héél verleidelijk om de hele middag tussen de spotgoedkope designerclothes te blijven hangen, maar er was natuurlijk nog veel meer moois te zien. Asociaal grote (sport)auto’s, schilderijen waar je bijna een huis voor zou kunnen kopen, horloges en juwelen die ik niet eens zou durven dragen, peperdure reizen, wijn met een prijskaartje waar ik drie jaar voor moet werken, je weet soms echt niet wat je ziet.

De beurs was prachtig luxe aangekleed en verspreid over de ruimte waren er quotes van onder andere Coco Chanel, Jill Sander, Karl Lagerfeld en Tom Ford op de muren te lezen, wat ik zelf echt een ontzettend leuk detail vond.

Vriendlief was (natuurlijk) vooral geïnteresseerd in de vele Jaguars, Porsches en Land Rovers die volop stonden te glimmen en te shinen. Nog even doorspraren, honey!

Een LXRY fair is natuurlijk niet compleet zonder een stukje entertainment en daarvoor stonden gistermiddag Ali B en Imca Marina op het programma, die de miljonairs een beetje met de heupen liet schudden. Verder had de fair gisteravond een coutureshow van Addy van den Krommenacker in petto, presenteert Ronald Kolk vanavond zijn haute couture wintercollectie 2012/2013 en komen ook enkele kandidaten van So You Think You Can Dance én zangeres Sabrina Starke langs.

Behalve dat er vooral veel, héél véél, materialistische dingen te zien waren werd er ook genoeg aandacht besteedt aan de innerlijke en uiterlijke mens want hey, alles is te koop. De stand van de Eyescan kliniek vertelde alles over het laseren van je ogen, bij Prescan kon je een soort van APK voor je lichaam regelen, de Finesse Bodyline Clinic maakte iedereen supernieuwsgierig met ‘een facelift en liposcutie zonder operatie’ en ook huidverzorgingsmerk Hannah was vertegenwoordigd.

Hoe ik het vond, een middagje temidden van al die luxe? Tja, het is en blijft een aparte en heel andere wereld waar je ineens instapt. Natuurlijk is het leuk om al die dure te zien, maar het is allemaal wel een ver-van-mijn-bed-show. Overigens was ook zelfs op een beurs als deze de crisis wel een beetje te proeven, want het leek allemaal wel wat minder massaal dan voorgaande jaren.

 Q: Ben je zelf al eens op de LXRY (Miljonairs)fair geweest? Lijkt het je leuk om er een keertje rond te kijken of hoeft het van jou niet?

10 reacties op “Masters of LXRY”

Heel leuk verslag! Ik zal er zelf niet zo snel heengaan, want ik ben niet zo van de hele luxe dingen. Ik zou ze toch nooit kunnen betalen en wil mezelf niet lekker maken met alle mooie dingen die ik dan voorbij zal zien komen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.