Categorieën
Film, tv en muziek Lifestyle

Love and Other Drugs

Net als velen met mij vind ik het leuk om films die ik de moeite waard vind in de bioscoop te gaan bekijken en gisteren stond de film ‘Love & Other Drugs’ op het programma. Voor meer over deze film… klik!

‘Love & Other Drugs’  is een romantische komedie met in de hoofdrollen Anne Hathaway (o.a. bekend van The Princess Diaries, The Devil Wears Prada, Bride Wars) als Maggie Murdock en Jake Gyllenhaal (o.a. bekend van The Day After Tomorrow) als Jamie Randell.

Maggie is een vrolijke, vrije, aantrekkelijke en creatieve meid die niet van plan is zich ook maar aan iets of iemand te binden.
Helemaal zorgeloos is haar leven niet, want ze lijdt aan de ziekte van Parkinson. Dit is ook meteen de voornaamste reden waarom ze zich niet aan een man wil binden, omdat ze bang is dat hij haar om die ziekte dan toch ooit zal verlaten.

Jamie is een first class womanizer die zo’n beetje elke vrouw die hij tegen het lijf loopt zijn bed in praat en hier praktisch zijn werk van heeft gemaakt. Als hij door zijn playboy gedrag op een gegeven moment zelfs zijn werk verliest komt hij terecht in de wereld van de farmacie, waar hij als vertegenwoordiger zoveel mogelijk antidepressiva van het merk Pfizer aan artsen moet zien te verkopen. Op een gegeven moment komt Maggie vanwege haar Parkinson op consult bij de arts waar Jamie ‘stage loopt’ en ziet hij haar, zoals alle vrouwen, wel zitten. Hij maakt er dan ook meteen werk van en weet haar te verleiden, maar was er niet op voorbereid dat hij echt iets voor haar zou gaan voelen. Jamie en Maggie raken verslaafd aan elkaar en zonder dat ze het in eerste instantie door hebben, aan de liefde. Zodra Jamie ineens wel een beetje serieus begint te worden wil Maggie niets meer van hem weten, maar als duidelijk wordt dat hij écht voor haar gaat, gaat ze er uiteindelijk mee akkoord dat ze ‘wat’ hebben. Als blijkt dat de ziekte van Maggie steeds erger wordt bijt Jamie zich erin vast dat hij een medicijn zal vinden, maar dat loopt op niets uit. Als Maggie ziet hoe moeilijk Jamie het maar haar ziekte heeft raakt ze in paniek en verbreekt de relatie.
Bang dat hij haar door die stomme ziekte toch ook zal verlaten en maakt er liever zelf een einde aan. Na wat omzwervingen komen ze erachter dat ze niet zonder elkaar kunnen en komen uiteindelijk toch weer bij elkaar terecht.

Al met al is het een leuke, relaxte film waarin humor en wat serieuzere en gevoelige scènes worden afgewisseld. Er komt wel behoorlijk wat naakt in de film voor en ook wat ‘spannende’ scènes, so be prepared!

Bekijk hieronder de trailer van de film:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.