Categorieën
Lifestyle

Koop wat leuks en steun Pink Ribbon

In de maand oktober vraagt Stichting Pink Ribbon aandacht voor borstkanker en dat is hard nodig, want in ons land krijgt maar liefst 1 op de 8 vrouwen borstkanker. Ieder jaar krijgen ongeveer 13.000 mensen de diagnose borstkanker te horen en je zult misschien denken dat dit allemaal vrouwen betreft, maar 100 hiervan zijn mannen. Direct of indirect krijgen we helaas bijna allemaal met borstkanker te maken en dus is het enorm belangrijk dat er aandacht aan deze vreselijke ziekte wordt besteedt.

Behalve diverse acties en evenement door het hele land steunen ook diverse winkelketens de strijd tegen borstkanker. Zo is er bij de filialen van Etos al jaren een prachtig assortiment van Pink Ribbon artikelen te koop, waaronder dit jaar de Pink Ribbon sjaal (€ 12,50) als specifiek item. Verder verkoopt Etos van 26 september tot en met 30 oktober een exclusieve roze wikkelarmband (€ 4,99), een geluksarmband (€ 9,95) en een tashanger (€ 5,99). Van de week noemde ik al een keer de actie om deze maand de nagel van je pink roze te lakken met bijvoorbeeld de speciaal hiervoor op de markt gebrachtte Etos Quick Dry nagellak (€ 2,49). Lak je pink pink!

Naast Etos steunt ook Blokker Pink Ribbon voor het tweede jaar in de strijd tegen borstkanker door de verkoop van Pink Ribbon artikelen waarvan een deel van de verkoopprijs van deze producten aan de stichting wordt gedoneerd. De artikelen die je dit jaar bij Blokker kunt kopen zijn een armbandje (€ 9,99), een paraplu (€ 4,99), een sleutelhanger (€ 4,99), een tas (€ 2,99), een paar huissokken (€ 3,99), een sjaal (een andere dan die bij Etos te koop is, € 9, 99) en de geluksarmband (€ 9,95). Afgelopen week liep ik de Blokker even binnen en heb ik de sleutelhanger gekocht, die ik enorm leuk vond. De sleutelhanger zat verpakt en op de achterkant van de verpakking vind je een woordje van Quinty Trustfull, ambassadrice van de Stichting Pink Ribbon.

De sleutelhanger kost dus € 4,99 en van dit bedrag doneert Blokker een bijdrage van € 1,25 aan Pink Ribbon. Moet je eens bedenken hoe lekker dat oploopt wanneer enkele honderdduizenden mensen deze mooie sleutelhanger kopen!

De sleutelhanger bestaat uit 2 koordjes met verschillende prachtige roze en roze met witte kraaltjes. Onderaan het ene koordje hangt het herkenbare Pink Ribbon symbool en aan de andere een duif.

Dit is niet de eerste Pink Ribbon sleutelhanger die ik in mijn bezit heb, een aantal jaar geleden kocht ik een hele leuke met allemaal verschillende lintjes eraan. Helaas zie deze er inmiddels al wat minder mooi uit, maar ik draag hem nog steeds aan mijn sleutelbos.

Behalve dat je zelf een hele leuke sleutelhanger hebt steun je ook nog eens een heel goed doel dat het geld heel hard nodig heeft voor onderzoek naar borstkanker en het creëren van meer bewustwording van deze ziekte.

Hieronder zie je welk bedrag per verkocht product wordt afdragen aan Stichting Pink Ribbon:

Etos
Sjaal € 5,50
Wikkelarmband € 2,24
Geluksarmband € 4,46
Tashanger € 2,68
Nagellak € 1,00

Blokker
Armbandje € 9,99
Paraplu € 1,25
Sleutelhanger € 1,25
Tas € 0,75
Huissokken € 1,00
Sjaal € 2,50
Geluksarmband € 4,46

Q: Heb jij al een van de leuke artikelen gekocht om Pink Ribbon te steunen?

7 reacties op “Koop wat leuks en steun Pink Ribbon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.