Categorieën
Lifestyle

Kan dat in het openbaar?

Je nagels van een kleurtje voorzien of een complete make-up look tevoorschijn toveren in een stampvolle trein, de één doet het bijna dagelijks en de ander moet er niet aan denken. Dat iedereen kan meegenieten van hoe je met je mond wagenwijd open je wimpers voorziet van een laagje mascara; het is voor velen toch iets wat ze liever voor zichzelf houden. Nog zoiets waar de ene vrouw totaal geen gêne bij heeft en de ander enkel en alleen achter gesloten deuren doet: je kind voeden in een openbare ruimte. Borstvoeding, welteverstaan. Bij een sterrenrestaurant in Rijswijk waren ze onlangs in ieder geval niet heel amused toen een vrouw en plein public haar hongerige baby aan de borst legde….

De chefkok van het restaurant gooide zijn ongenoegen over het voorval zelf op Twitter: ‘Sorry meneer dat wij uw avond hebben verpest omdat we vroegen of uw vrouw de borstvoeding niet midden in het restaurant wilde doen‘. Hij zei later niets tegen baby’s in zijn zaak te hebben, maar wel tegen het geven van borstvoeding aan tafel omdat gasten er aanstoot aan zouden kunnen nemen.

Q: Wat vind jij: moet het geven van borstvoeding kunnen in een openbare ruimte als een restaurant of is dit not done?

17 reacties op “Kan dat in het openbaar?”

Ik heb genoeg mensen gezien die borstvoeding in het openbaar geven; wel meestal met een doekje erover, even afgezonderd in een hoek of op een bankje. Midden in een chique restaurant en helemaal bloot, zou ik zelf niet doen en ik kan begrijpen dat je dan niet helemaal fijn zit te eten!

Helemaal mee eens. Het kan niet zo smakelijk ogen om opeens een borst te zien terwijl je je biefstukje eet. Naar mijn mening kun je beter even ergens anders gaan zitten of afschermen met een doekje.

Liefs.

Behalve een klein stukje borst, valt er toch niet veel te zien. Het hoofdje van de baby zit ervoor, en veel vrouwen leggen er ook nog een doek voor. Ik snap niet dat mensen zich daar druk over kunnen maken, een baby moet tenslotte ook eten. En als het je niet bevalt, dan moet je er niet naar kijken. 🙂

Ik heb ooit een keer meegaat dat een vrouw midden in een lunchroom elektrisch ging afkolven, dat vond ik zelf wel een stuk minder. Vooral vanwege alle geluiden die je meekrijgt.

Je moet overal borstvoeding kunnen geven, je kunt moeilijk op de wc gaan zitten.
Ik zou me er niet aan storen, het is normaal. Wij eten? Dan zij ook!

Ik zag toevallig hier een programma over op TLC, in Engeland schijnt bijna geen enkele vrouw in het openbaar borstvoeding te geven. Ik vind dat dit gewoon moet kunnen, al kan ik me voorstellen dat het in een restaurant wat gepaster is als je dit op het toilet doet. Tenzij je aan een wat beschut tafeltje zit. Nagels lakken daarentegen in het OV vind ik bijv. wel echt not done. De geur is zo bedwelmend! Net zoals DEO sprayen in het openbaar, daar walg ik zo van!

Hmm nee, een baby borstvoeding geven in een (chique) restaurant vind ik zelf ook niet prettig om getuige van te zijn. Ik begrijp dat dat kind moet eten, maar dat hoeft niet zo en public… Ik heb ook wel eens meegemaakt dat een vrouw de poepluier even midden in een restaurant ging verschonen. Gewoon zo op de tafel. Dat vond ik toch even wat minder smakelijk, doe dat maar op de wc. 😉

Nou, ik vind het ook niet zo leuk, ik snap volkomen dat het kind moet eten maar ik neem aan dat er ergens een bescheiden hoek in het restaurant zit waar de moeder met een doekje rustig zijn kind mag voeren maar ze kan zich een beetje afdekken toch? Ik bedoel ook al heb je een kind moet je je privé delen respecteren toch? is niet voor iedereen om te zien.
@tara een luier verschonen op een tafel nee dat is te veel.

Heb altijd overal de borst gegeven. Niet open en bloot. Altijd wel met een doek of vest ervoor of over heen. Vind dat het moet kunnen. Er is nergens gelegenheid om apart te zitten. Ik draaide me ook om ging met rugnaar iedereen zitten

Ik werk in een schoenenwinkel en daar gebeurt het wel eens dat een moeder open en bloot haar borst eruit piept en pontificaal in het zicht zonder bedekking gaat zitten voeden. Ik vind dat aanstootgevend, omdat het simpelweg naar mijn mening niet hoort in een winkel. In een restaurant heb ik er minder problemen mee maar ook dan vind ik dat er een doek of iets overheen gelegd hoort te worden, het kan er ook mee te maken hebben dat ik borstvoeding gewoon een raar iets vind. Maar dat is natuurlijk mijn eigen probleem.

Ik vind zeker wel dat je gewoon je kind overal moet kunnen voeden, maar dan wel dat het afgeschermd is of dat je even een rustig plekje zoekt. De kleine moet toch eten en als moeder moet je ook gewoon een dagje of avondje weg kunnen met de kleine. Je kan dan moeilijk tussendoor bijvoorbeeld naar huis gaan om daar de kleine te voeden en dan weer teruggaan.

Al die vrouwen met een baby vinden dat het zomaar opeens kan om hun kind in the middle of public te gaan voeden, ik heb dan toch wel zoiets van… Oké, je ziet niets, maar toch hé, ga even ergens op een rustig plekje zitten. Hoeft van mij echt niet helemaal afgezonderd op de wc ofzo maar in een restaurant zou ik zelf ook niet fijn vinden.

Wat een verpreutsing weer. Moeten vrouwen dan maar verplicht thuisblijven, lekker bij het aanrecht? Bushokjes vol posters met halfnaakte wijven, maar een baby’tje te drinken geven is aanstootgevend.

Ik lees in die tweet trouwens nergens dat de vrouw het niet heeft afgedekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.