Categorieën
Food & health Lifestyle

Guacamole

guacamole Door Sabine – Eigenlijk wilde ik vandaag een barbecuerecept met jullie delen omdat de weersvoorspellingen dit in eerste instantie wel toestonden, maar helaas bleek dit op het laatste moment toch wat minder te zijn dan verwacht. Een ander recept om te delen dus en het leek me leuk om een dipsaus met jullie te delen. Guacamole wordt veel geserveerd bij Mexicaans eten, voornamelijk omdat het zo lekker fris is van smaak. Een goede afwisseling bij het veelal pittige eten.

Guacamole kun je uiteraard gewoon in de winkel kopen, je vindt de potjes vaak in het chipsvak, maar ik kan je verklappen dat deze lang niet zo lekker is als de eigengemaakte guac. Wanneer je hem eenmaal zelf hebt gemaakt wil je niet meer anders en aangezien het niet eens zoveel werk is, geef ik je geen ongelijk. Voor guacamole zijn tal van verschillende recepten te vinden, ik deel graag mijn persoonlijke favoriet met je.

Ingrediënten
– 2 kleine of 1 grote rijpe avocado
– 1 teentje knoflook
– 1 tomaat
– ½ sjalot
– 8 druppels Tabasco
– ¼ theelepel chilipoeder
– 2 theelepels crème fraîche
– peper en zout

Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak dit vervolgens met een vork tot een papje. Hak vervolgens de knoflook fijn en snipper het sjalotje en voeg beide toe aan de avocado. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg ook dit toe aan de avocado.

Nu voeg ik het liefst crème fraîche toe aangezien ik dol ben op een romige guacamole en niet zo’n fan ben van een chunky variant, maar uiteraard kun je dit voor jezelf beslissen.

Hierna komt het heel erg aan op persoonlijke smaak. De hoeveelheden tabasco, peper, zout en chilipoeder die ik hierboven heb vermeld waren voor mij precies goed, maar ik kan me voorstellen dat dit voor iedereen anders is. Blijf dus na iedere toevoeging (na ieder druppeltje tabasco) de guacamole proeven en beslis dan voor jezelf of hij goed op smaak is.

Andere erg fijne toevoegingen aan deze guacamole zijn een rood pepertje, wat verse koriander en een paar drupjes limoensap, maar nogmaals: het is allemaal erg smaak gebonden. Varieer gewoon naar hartenlust, op die manier kom je er vanzelf achter welk recept bij je het best in de smaak valt.

Mocht je niet zo thuis zijn in de keuken, bij Albert Heijn kun je een verspakket kopen waarin je alle ingrediënten voor guacamole vindt. Handig! 

guacamole

guacamole

12 reacties op “Guacamole”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.