Categorieën
Film, tv en muziek Lifestyle

Girly girl TV-series

Ik ben een echte serie-fan en vooral van, hoe kan het ook anders, de echte girly girl ones. Heerlijk, onder een lekker warm dekentje, kopje thee en wat lekkers erbij en genieten maar! Bijna alle series heb ik op DVD en sommige daarvan heb ik al meerdere gekeken, ze gaan nooit vervelen.
Kijk mee naar wat leuke, echte girly girl series!

Gooische Vrouwen‘, de geweldige serie over het wel en wee van de vier in het Gooi woonachtige vrouwen Cheryl Morero, Anouk Verschuur, Claire van Kampen en Willemijn Lodewijkx (later Roelien Grootheeze). De serie is ontwikkeld door Linda de Mol, die zelf Cheryl Morero speelt, en is een Nederlandse variant op de Amerikaanse series Desperate Housewives en Sex and the City. ‘Gooische Vrouwen‘ geeft je een kijkje in het Gooise leven, maar dan met een grote knipoog, een flinke dosis humor en alles behoorlijk aangedikt en uitvergroot. Er zijn tussen 2005 en 2009 in totaal 42 afleveringen uitgezonden, verdeeld over vijf seizoenen. Helaas is de serie nu gestopt, maarrrr op 10 maart aanstaande komt ‘Gooische Vrouwen – De Film’ uit!

Rozengeur & Wodka Lime‘ is een Nederlandse dramaserie die begon in 2001 en eindigde in 2006. De serie werd 5 seizoenen lang uitgezonden en ging over de vier vriendinnen Finette van Aspen, Catharina Donkersloot, Donna de la Fuentera en Babette van Woensel en hun belevenissen op het gebied van mannen, vriendschap, carrière, relaties en seks. Samen delen ze lief en leed, ondervinden steeds weer dat het leven lang niet altijd over rozen gaat en komen stuk voor stuk voor belangrijke keuzes in hun leven te staan nu ze de dertig zijn gepasseerd. De serie is dus al vrij oud, maar is tegenwoordig ook weer terug te kijken op www.rtlgemist.nl

Westenwind‘ is een Nederlandse dramaserie die tussen 1999 en 2003 werd uitgezonden.Westenwind‘ draait om de families Noordermeer en De Graaf, die beide eigenaar zijn van een scheepswerf in de haven van Rotterdam en lijnrecht tegen over elkaar staan. De familie Noordermeer bekijkt alles puur zakelijk en heeft het niet zo op familiebanden,  terwijl het bij de familie De Graaf juist juist om elkaar en het welzijn van de werknemers draait. Deze met een Televizierring bekroonde serie zit vol spannende ontwikkelingen, ingrijpende intriges en verleidingen tussen twee rivaliserende families. Met een geweldige rol van Daan Schuurmans als Anton Noordermeer!

Voetbalvrouwen‘ is een Nederlandse drama-komedieserie die het leven van de vier totaal verschillende voetbalvrouwen Solange Ferrero, Liz Duivendrecht, Melanie Woesthoff en Renske Doornbos (later Kate Witte en Oksana Nikolajev) volgt . In’ Voetbalvrouwen‘ draait alles om de glitter en glamour van het voetbal: hoogblonde dames met teveel geld, teveel tijd en nauwelijks een eigen leven, want voetbalvrouwen staan in dienst van hun man. In deze serie zijn ook alle clichés waar: het eindeloze shoppen, het dubbelparkeren van de PC Hoofttractor, de ijdelheid, de ruzies en de tranen als een vrouw ontdekt dat haar liefhebbende man zich wel degelijk aan een opdringerige fan heeft vergrepen. De serie werd uitgezonden tussen 2008 en 2010 en zoals het er nu uitziet zullen er geen nieuwe afleveringen meer komen. Een tijdje is er nog sprake geweest dat er een ‘Voetbalvrouwen‘ film zou komen, maar ook dat idee is van de baan.

The Hills‘ is een MTV realityserie die het leven van Lauren Conrad en haar vriendinnen Whitney Port, Audrina Patridge en Heidi Montag volgt, nadat zij verhuisd is van Laguna Beach naar Los Angeles. Na het vijfde seizoen koos Lauren ervoor om te stoppen met de serie en werd haar plaats vervangen door Kristin Cavallari ook bekend van Laguna Beach. Nadat Lauren ermee gestopt is vond ik de serie wat minder leuk worden, maar blijft het evengoed heerlijk om mee te kijken in het glamourvolle leven van deze meiden.

Verborgen Gebreken‘ is een Nederlandse dramaserie die draait om een hip makelaarskantoor in hartje Amsterdam en volgt het leven van de vijf jonge makelaars. De dagelijkse leiding is in handen van de beide dochters van de baas: de warme, vriendelijke Noor Rademaker en haar overambitieuze jongere zus Puck Rademaker. Noor heeft een relatie met een van haar kantoorgenoten, de egocentrische Joep Verboom. De tweede mannelijke collega is de bescheiden en behulpzame Bram Bakker die behoorlijk onder de indruk van zijn nieuwe collega Alexandra de Haan, een competitieve dame die het makelaarsspel sluw speelt. Op dit moment wordt het 3e seizoen van ‘Verborgen Gebreken’ uitgezonden op NET5.

Ugly Betty‘ is een Amerikaanse komedieserie, die werd uitgezonden tussen 2006 en 2010. Ugly Betty volgt het leven van Betty Suarez, een latina uit New York, die werkt voor Daniel Meade in het bedrijf Meade Publications. Daniel is de hoofdredacteur van het populaire blad Mode Magazine en Betty is zijn assistente. De doorzettende Betty is met haar ‘aparte’ verschijning nogal een buitenbeentje in de wereld van mode en magazines dat vooral om uiterlijk draait, maar weet zich in alle situaties prima staande te houden.

‘Gossip Girl’ is een Amerikaanse dramaserie die gebaseerd is op de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Cecily von Ziegesar. De serie gaat over over een aantal jongeren die opgroeien in de bovenklasse van New York City en allemaal op de voet worden gevolgd door de weblog van Manhattans meest beruchte blogger, Gossip Girl. Zij weet alles. Zij houdt alle roddels bij die de ronde doen over de tienerelite van New York, van hun belevenissen op hun dure privéscholen en de hipste, decadente feesten die ze bezoeken. En met de explosieve vriendschap tussen Serena en Blair, de prille liefde tussen Dan en Serena, de sprookjesachtige relatie (of misschien ook niet) tussen Nate en Blair, Chucks wilde avonturen, en Jenny’s eerste kennismaking met het glamourwereldje, is er altijd een hoop te vertellen!

Dan is er natuurlijk nog de moeder van alle series: ‘Sex and the City’! SATC volgt de belevenissen van de vier vriendinnen Carrie Bradshaw, Samantha Jones, Miranda Hobbes en Charlotte York in hartje Manhattan, New York. ‘Sex and the City’ werd tussen 1998 en 2004 uitgezonden en nadat de serie is gestopt zijn er nog 2 films gemaakt met de verrassende titels ‘Sex and the City, the Movie‘ & ‘Sex and the City 2‘. Ik bezit helaas nog niet de originele dvd’s van deze serie, de dvd-box staat hoog op mijn lijstje .Wie weet, ooit…..

Alle bovengenoemde DVD’s zijn te bestellen via www.bol.com

Wat is jouw favoriete girly girl serie?

3 reacties op “Girly girl TV-series”

In de trant van SatC heb je ook nog Lipstick Jungle, maar dat is helaas al na twee seizoenen gestopt. Pretty Little Liars is ook wel erg girly. Daar is pas een seizoen van, nog volop bezig, maar dat vind ik ergens minder leuk.

Daarnaast vallen Charmed en The Ghost Whisperer bij mij ook wel onder de noemer girly.

Misschien niet zo obvious, maar The L Word zit vol met vrouwen en drama (en veel sex).

Naast Gossip Girl, kijk ik eigenlijk vooral crime series (Bones, Dexter, CSI, CSI NY, Covert Affairs, Fairly Legal (misschien een beetje girly), The Mentalist, Numb3rs, Rizzoli and Isles, The Good Wife, White Collar (Neal Caffrey is een ontzettende hunk!))

‘Lipstick Jungle’ heb ik inderdaad ook gezien, maar kon me toch niet zo boeien als de andere series. Net zoals ‘Desperate Housewives’, vind ik ook niet zo…
‘The L Word’ heb ik nog nooit gezien, maar ben ik op zich ook best benieuwd naar!

De series die jij noemt doen niet allemaal meteen een lampje bij me branden, maar wie weet komen er zo weer wat nieuwe verslavingen bij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.