Categorieën
Food & health Lifestyle

Oké, dit lust ik gewoon echt niet

Je eet maar gewoon wat de pot schaft, kindjes in Afrika zouden alles over hebben voor zo’n bord overheerlijke spruitjes‘. Ik denk dat we een zin als deze allemaal wel eens naar ons hoofd geslingerd gekregen hebben als er voor onze neus een bord groente stond dat we maar wat graag hadden zien veranderen in een bord patat. Over het algemeen ben ik geen moeilijke eter en ga ik helemaal mee in het ‘eten wat de pot schaft’ principe, maar er zijn een paar dingen die ik gewoon echt, écht niet lust..

Spruitjes
Ik heb het écht geprobeerd hoor, met sausjes en alles, maar al zou Jamie Oliver himself er een maaltijd mee bereiden, ik krijg ze niet weg. Van alleen de geur alleen al draait m’n maag bijna om en als ze bij ons thuis op het menu staan zorg ik dat ik óf bij mijn vriend eet óf trek ik een potje van Hak open.

Kaas
Ik ben zo’n figuur die wel gewoon pizza en burgers met gesmolten kaas eet, maar een plak kaas op brood? No, thanks. Als het gesmolten en in combinatie is met nog wat andere ingrediënten is het nog wel te doen, maar zodra er echt slierten enzo aan te pas komen wordt het mij iets te gortig. Ik ben op en top Nederlands, maar een kaaskop zou ik mezelf toch niet willen noemen.

Prei
Tot een half jaar geleden at ik het nog wel gewoon maar volgens mij worden mijn smaakpapillen ook ouder ofzo, want ineens word ik alleen al misselijk van de geur van prei (en nee, het is niet wat je denkt). Verstopt in een roerbakmaaltijd of hartige taart vind ik het nog acceptabel, maar daar heb je het dan ook wel mee gehad.

Vis
Ik weet dat het gezond is en dat het goed zou zijn als ik het regelmatig zou eten maar sorry, verder dan vissticks en kibbeling ga ik gewoon echt niet. De sushihype van nu gaat dan ook compleet aan mij voorbij, ik snap werkelijk niet wat iedereen er zo lekker aan vindt.

Spitskool
Oh man, die lucht alleen al, ik vind het echt niet te harden. En alsof dat op zichzelf al niet erg genoeg is, wordt het vaak ook nog eens bestrooid met een overheerlijk KAASsausje *huil, huil, huil*

Q: Wat zijn dingen die jij echt niet lust?

48 reacties op “Oké, dit lust ik gewoon echt niet”

Ik heb meerdere dingen die ik echt niet lekker vind maar wel eet (prei en broccoli bijvoorbeeld) maar er zijn ook dingen die ik echt weiger te eten omdat ik ze echt heel vies vind: curry, pindasaus, cocos, couscous en haring.

Blegh, spruitjes krijg ik ook echt niet weg. De rest van je lijstje vind ik wel erg lekker 🙂 Wat ik echt niet lust is geitenkaas en blauwe kaas.

Net zoals jou lust ik ook geen vis. Ik vind er zon typische, vis-smaak aan zitten, waarvan ik gruwel. Ik heb het diverse keren geprobeerd… en nu is het al zo ernstig dat ik soms echt bijna over mijn nek ga, als ik de lucht al ruik. En als ik per ongeluk vis eet (laatst had ik een verwarring met paté, was het zalmpaté) toen moest ik zo mn best doen om niet over mijn nek te gaan aan tafel.

Wat een leuk artikel! Ik lust ook echt geen vis, bah! Ik begrijp ook echt niet dat mensen sushi lekker vinden, ik moest kokhalzen toen ik het at lol. Maar hoe kan je kaas nou niet lekker vinden? 😛 Kaas is zooooo lekker <3______<3

Interessant! Spruitjes uit pot hebben inderdaad zo’n ‘heerlijke’ geur, maar ondanks dat zijn ze lekker. Vooral de verse spruitjes (dan moet je ze niet te lang laten staan). Ik koop ook liever verse, dan dat ik een potje opentrek. 🙂

Vis vind ik heerlijk, maar inderdaad, net als femketje: MOSSELEN vind ik echt niet te eten :S En ik ben ook niet zo’n fan van zuurkool… Maar spinazie en rode kool vind ik dan weer heerlijk 🙂

Leuk om dit te lezen, ik ben een makkelijke eter en lust bijna alles, maar rode kool en rode bieten vind ik zo verschrikkelijk vies, dat eet ik echt niet.

Leuk om te lezen! Rode bieten en zuurkool krijg ik zelf dus absoluut niet weg… en op rijst ben ik ook niet zo dol. Vis vind ik dan wel weer erg lekker, tot grote ongenoegen van mijn vriend hahah 🙂

Alleen rode kool vind ik vreselijk, verder krijg ik alles prima weg, ook als ik het eigenlijk niet heel lekker vind.
Ben wel vegetariër, dus vlees eet ik ook niet.

Leuk artikel om te lezen! Ik lust eigenlijk alle bovengenoemde dingen wel, alleen geen liefhebber van vis, maar lust wel vis, ik eet wel vissticks, zalm, witvis en kibbeling en andere gebakken vis, dat was het wel zo’n beetje.

Liefs Désiree

Grappig om te lezen wat iemand nou echt niet lust. Van dit lijstje lust ik geen spruitjes en geen sushi. Voor de rest lust ik echt geen witlof en geen tomaten (behalve als die goed verstopt zijn of in combinatie met veel andere dingen). X

Haha, grappig hoeveel van jullie geen vis lusten. Nee, voor mij kun je me echt wakker maken voor vis hoor! Verder lust ik geen kaas alleen als het gesmolten is. Ik hou totaal niet van aardappelpuree, witloof, zuurkool, kokos, koude melk (ik ben dol op warme melk, word er zo moe van hahaha). En verder… Heb ik het wel zo gehad lijkt me. Leuk artikel om te lezen!

Ik lust heel veel dingen niet. Vlees, vis, schaaldieren, eieren tenzij in een sla’tje ofzo met veel mayonaise haha. Verder idd ook diverse soorten kool, spruiten, spinazie, champignons, witlof,… ik kan nog uren doorgaan denk ik :p

op een boterham lust ik kaas niet zo snel tenzij is gesmolten, ik ben ook zeer apart hiermee ik kan wel een plak kaas eten of blokjes kaas, maar een plak op boterham lust ik niet ik weet niet waarom vooral als het bolletjes brood is ik voel dat ik alleen maar brood eet.

prei lust ik wel

spruitjes niet

vis, tja tonijn eet ik wel in een salade maar verder kreeg je me niet zo snel om vis te eten

Ik ben ook een ontzettend moeilijke eter niet alleen met groente maar ook aardappelen en vlees zijn bij mij niet altijd naar binnen te werken. Maar als we het hebben over dingen die ik echt niet lust. Zuurkool. Mijn moeder probeert het al vanaf kinds af aan op elke manier die er is bij me naar binnen te krijgen maar ik begin al met kokhalzen bij de eerste hap, het zelfde geld voor stamppot andijvie. Vis vind ik heerlijk ! Maar sushi lust ik ook niet. Daarnaast zijn mosselen ook een probleem. Gefrituurd, gebakken, gekookt of hoe je ze ook kunt eten ik kan het naar binnen werken maar mijn lichaam gooit het via de zelfde weg weer naar buiten. De laatste keer was het gefrituurd. Ik vond het best lekker maar ook dit kwam er net zo hard weer uit. Sinds toen kan ik de lucht niet eens verdragen en elke keer als mijn ouders en broertje het eten, eten ze het buiten ( in de zomer dan ! ) of ik kan de daarop volgende uren niet in de kamer komen.

Zó herkenbaar! Die geur van spruitjes bluuuuuuh en vis, ook al zoiets akeligs hahaha! Wie eet er nu rauwe vis/vlees? Nah, not my cup of tea! Kaas vind ik gelukkig wel errrrg lekker, hoe meer hoe beter, mits deze jong belegen is! ^-^

Ik vind alle genoemde weigervoedsel van jou erg lekker. Sushi is mijn meest favoriete buitenlandse eten. Ik eet geen vlees, dit uit principe. Maar geitenkaas krijg ik echt niet door mijn keel. Ik heb dit diverse keren proberen te nuttigen, maar het lukt gewoon niet. Daarentegen vind ik állle Franse kazen erg lekker vind, blauwe aderkaas, brie, gorgonzola, camembert, etc,….

Haha leuk artikel weer, hoe kom je er op? Ik ben dól op kaas, vis is ook wel oke, de rest uit je artikel lust ik niet. Maar ik lust eigenlijk heel veel niet.. spruitjes, bloemkool en stoofperen vind ik HEEL vies. Gewoon, kokhalzen als ik dat eet. Net als aardappels.. brrr. Of vissticks. En ga zo maar door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.