Categorieën
Beauty Make-up

Nieuwe Essence Stay matt lip creams

Nagellak staat bij mij nog altijd met stip op nummero uno als het gaat om het beautyproduct waar ik er het meeste van heb, maar as we speak is de lipafdeling ook een behoorlijke inhaalslag aan het maken. Lipgloss is inmiddels behoorlijk in de minderheid, maar de hoeveelheid lipsticks daarentegen wordt alleen maar en meer. Toch heb ik nu een nieuw lipproduct ontdekt dat geen lipstick is maar waar ik wel heel enthousiast over ben: de nieuwe Essence Stay matt lip creams!

De Stay with me lipglossjes van Essence zijn voor mij ook zeker geen onbekende en hoewel ik ze praktisch nooit gebruik vind ik ze wel heel fijn vanwege de volle romige structuur en de mooie kleurtjes. De introductie van de Stay matt lip creams deed mijn beautyhart dan ook een klein sprongetje maken, want ik heb de laatste tijd echt een crush op matte lipproducten.

Intens van kleur, longlasting, mat, zacht, een lichte vanillegeur, dat zijn de ingrediënten van de vier nieuwe Stay matt lip creams. Als ik dat zo zie zou ik zeggen: niks meer aan doen, maar natuurlijk moeten deze matte schatjes daarvoor wel eerst een uitgebreide test ondergaan!

Allereerst de kleurtjes, van links naar rechts zie je de 01 Velvet rose, de 02 Smooth berry en de 03 Soft nude. Ze hebben alledrie een goede pigmentatie, een zijdezachte, romige en volle structuur en een…… tja, laten we zeggen semimatte finish. Ik noem het semimat ja, want voor een zogenaamd matte finish vind ik ze toch behoorlijk glanzend.

Op de lippen ben ik vooral onder de indruk van de 01 Velvet rose en de 02 Smooth berry, wat een heerlijke kleurtjes! Buiten dat ik de kleuren erg geslaagd vind ben ik ook erg te spreken over de structuur van deze lip creams, ze zijn echt heel makkelijk en snel aan te brengen en hoewel ze (semi)mat van finish zijn drogen ze je lippen niet uit.

Ook als het gaat om de houdbaarheid ben ik zeker niet ontevreden, want deze lip creams houden het best een tijdje uit. Oké, als je een paar koppen thee en wat koekjes naar binnen werkt is een nieuw laagje geen overbodige luxe, maar daar maak ik zelf nooit zo’n probleem van. Oh yeah, alles bij elkaar vind ik deze nieuwe Stay matt lip creams echt superleuk. Ze hebben mooie kleurtjes  vooral de 01 Velvet rose <3 –, zijn lekker zacht, brengen fijn aan en kosten je per stuk slechts 2 eurootjes. Ik zeg: score!

De Essence Stay matt lip creams zijn voor € 1,99 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: En, wat denk je van deze nieuwe Stay matt lip creams van Essence?

32 reacties op “Nieuwe Essence Stay matt lip creams”

Ik vind ze ook super leuk! Persoonlijk vond ik smoothberry heeeel erg op apocaliptic van rimmel lijken, misschien leuk om daar een dupe artikeltje over te maken?

Hele schap was binnen een paar dagen al leeg denk ik want er was alleen nog een van soft nude. Die heb ik dus maar gekocht. Nu Velvet Rose nog! 🙂 Vind ze mooi en het is ene leuk product.

Normaal gesproken ben ik echt niet zo van de lipgloss maar deze lijken me erg fijn. Mooie kleurtjes ook! Ik ben ook nooit zo van het makeup bijwerken maar een lipgloss gaat mn handtas nog wel eens in haha. Leuk artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.