Categorieën
Food & health Lifestyle

Chocolade pindakaaskoekjes

chocolade pindakaaskoekjes

Waar pindakaas in Nederland voornamelijk als broodbeleg wordt gebruikt is dit niet in ieder land het geval. In Amerika bijvoorbeeld, vind je dit product in tal van andere producten terug. Je ziet het ook vaak in koekjes en dat moest ik toch echt eens zelf proberen. Ik maakte chocolade pindakaaskoekjes en nom, ze zijn lekker! Oja, deze koekjes zijn overigens glutenvrij!

Ingrediënten
260 gram pindakaas
100 gram bruine basterdsuiker
100 gram kristalsuiker
1 ei
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel vanille-extract
200 gram chocolate chips of gehakte pure chocolade

Let op: het koekdeeg dat je gaat maken voor deze koekjes is erg sticky, dit blijft ook zo. Verwacht dan ook niet dat je -zoals meestal bij koekjes- een grote bal kunt vormen van het deeg en hier vervolgens koekjes uit kunt halen. Ain’t gonna happen.

Wat je moet doen om het deeg voor de koekjes te krijgen is alles met elkaar mengen. Echt, een kind kan de was doen. De chocolate chips voeg je pas als laatste toe. Zorg er even voor dat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn en het koekdeeg is al klaar.

Verhit vervolgens de oven voor op 180°C en leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Maak bolletjes van het koekdeeg (dit is het makkelijkst te doen met een ijstang of twee lepels) en leg de bolletjes op de bakplaat met een tussenruimte van ongeveer vier centimeter.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer vijftien minuten gaar. Laat de koekjes minimaal vijf minuten op de bakplaat afkoelen en vervolgens volledig op een taartrooster.

chocolade pindakaaskoekjes

19 reacties op “Chocolade pindakaaskoekjes”

ik denk dat ik dit vandaag eens ga proberen 🙂
hoe kan je alles het beste mengen? met een mixer, met je handen… ?
en hoeveel koekjes krijg je hier ongeveer uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.