Categorieën
Film, tv en muziek Lifestyle

5 chickflicks die ik de afgelopen tijd heb gezien: leuk of niet leuk?

Make-uppen, magazines doorbladeren, (beauty)winkels plunderen, met mijn vriendje knuffelen, bloggen, het zijn allemaal stuk voor stuk dingen die ik supergraag doe maar laat ik in dit rijtje ook zeker films kijken niet vergeten. Hoeveel ik er in mijn leven inmiddels al gezien heb, ik heb werkelijk waar geen flauw idee, maar dat het er véél zijn weet ik wel. Ook op driekwart van 2012 staat de teller al dik over de honderd en daar zaten ook een aantal chickflicks tussen, waarvan ik er vandaag 5 met je deel!

Friends With Kids

Waar gaat de film over?
Jason (Adam Scott) en Julie (Jennifer Westfeldt) zijn goede vrienden die de relaties van bevriende stellen snel bergafwaarts zien gaan vanaf het moment dat ze aan kinderen begonnen en besluiten dat ze dat zelf absoluut niet willen. Ze komen daarom op een gegeven moment op het volgens hen fantastische idee om samen een kind te krijgen en pas daarna los van elkaar de liefde van hun leven te zoeken. Hun vrienden verklaren hen in eerste instantie voor gek maar als baby Joe eenmaal geboren is blijken Jason en Julie het prima te doen. Wanneer Joe anderhalf is en beiden inmiddels een relatie met een ander hebben (gespeeld door Megan Fox en Edward Burns), kan Julie niet langer voor zich houden al tijden smoorverliefd op Jason te zijn…
Wat vond ik ervan?
Om te beginnen is het verhaal van deze film weer eens wat anders dan anders en gaat verder dan het kijken naar verzuurde setjes die alleen nog maar bekvechten en als een zombie op de bank zitten nadat ze kinderen hebben gekregen. De redelijk akward situaties tussen Jason en Julie, zoals bijvoorbeeld het maken van het kind, brengt een aantal pretty hilarious situaties met zich mee en natuurlijk zie je al van mijlenver aankomen dat ze veel meer dan alleen vrienden en ouders zijn. Hoewel het misschien geen bijster hoogstaande film is, is het er zeker eentje met een lekker feelgoodgehalte, flink wat humor en herkenbare situaties en daar is helemaal niks mis mee!

The Vow

Waar gaat de film over?
Paige (Rachel McAdams) en Leo (Channing Tatum) zijn net getrouwd als Paige na een auto-ongeluk in coma raakt en eenmaal terug bij bewustzijn haar geheugen en alle herinneringen van de voorgaande vijf jaar kwijt is. Als Leo bij haar bed staat heeft ze geen idee wie hij is en dus zit er voor hem niets anders op dan haar hart opnieuw voor zich te winnen, wat nog helemaal niet mee blijkt te vallen. Wat hierbij ook niet meewerkt is Rachel’s ex Scott die ze wel kan herinneren en die haar ook nog zeker niet vergeten is..
Wat vond ik ervan?
Hoewel ik de laatste tijd meer van de actiefilms ben wilde ik The Vow heel graag zien nadat ik er zoveel lovende verhalen over gehoord had. Ik heb deze lekker in m’n eentje onder een warm dekentje met een dampende kop thee gekeken a en ach, I don’t blame him for that. Wat ik in eerste instantie helemaal niet wist is dat lekker hapje Channing Tatum een van de hoofdrollen speelt en ja, dan heeft zo’n film natuurlijk al direct een paar puntjes voor. Wat betreft het verhaal: denk je eens in dat je van de een op de andere dag vijf jaar van je leven mist en er ineens een wildvreemde vent aan je bed staat die beweert dat hij met je getrouwd is je daar vervolgens ook mee samen moet leven alsof er niets gebeurd is. The Vow kent grappige maar ook zeker een aantal aangrijpende en ontroerende stukken en juist de afwisseling hiervan maakt een een leuke film. En oja, het feit dat Channing in een aantal shots helemaal niets om het lijf heeft zal daar ook wel enigszins aan bijdragen, ghehe..

What To Expect When You’re Expecting

Waar gaat de film over?
What to Expect gaat over vijf koppels die allemaal op het punt staan een kind in hun leven te verwelkomen. TV fitnessgoeroe Jules (Cameron Diaz) en haar Dancing With The Stars- partner hadden allesbehalve rekening met een zwangerschap gehouden, Wendy (Elizabeth Banks) is haar leven lang al gek van baby’s en is uitzinnig van vreugde als ze na jarenlang proberen eindelijk zwanger is. De situatie wordt voor haar wel een tikje raar als blijkt dat de piepjonge vriendin van haar schoonvader Ramsey (Dennis Quaid) óók in verwachting is en ook nog eens van een tweeling. Fotograaf Holly (Jennifer Lopez) wil dolgraag een kindje adopteren, maar haar man Alex heeft geen idee of hij er klaar voor is. Rosie (Anna Kendrick) raakt na een one night stand met Marco (Chace Crawford) zwanger en proberen voor het ongeboren kind samen een normale relatie op te bouwen, maar of dat lukt…
Wat vond ik ervan?
Door het lezen van een aantal niet heel erg lovende recensies ben ik een tikkeltje sceptisch naar deze film gaan kijken, maar wat bleek: hij is echt hartstikke leuk, grappig en ook nog eens redelijk origineel! Ja en hallo, blijkt ineens Chace Crawford erin te spelen, waarom wist ik dat niet?! Je begrijpt misschien wel dat vriendlief niet heel erg stond te popelen om over een film over baby’s te kijken, maar ook hij was achteraf van mening dat het een hele leuke en helemaal geen echte vrouwenfilm is en ach, met J.Lo, Brooklyn Decker en Cameron Diaz was er ook voor hem genoeg leuks om naar te kijken.

The Five-Year Engagement

Waar gaat de film over?
Tom (Jason Segel) en Violet (Emily Blunt) lijken het ideale koppel. Een jaar na hun ontmoeting op een oudejaarsfeest zijn ze verloofd en lijkt het geluk hun toe te lachen, maar een bruiloft komt er maar niet van. Na hun verlovingsfeest krijgt Violet de baan van haar dromen als onderzoekster aan de universiteit van Michigan aangeboden en omdat Tom alles voor haar over heeft geeft hij zijn eigen baan als chefkok op en verhuist met haar mee. Al snel blijkt dat Tom San Francisco enorm mist en doodongelukkig is, maar laat dit vooral niet merken aan Violet. Violet daarentegen heeft het enorm naar haar zin met haar leuke collega’s en baas Winton (Rhys Ifans), die haar wel ziet zitten…
Wat vond ik ervan?
Omdat het verhaal me op zich wel grappig in de oren klonk was ik best benieuwd naar deze film, maar of ik ‘m uiteindelijk nou echt  leuk vond, mwoh…. Ik denk dat dit in eerste instantie te maken heeft met de twee hoofdrolspelers die nou niet bepaald favorieten van me zijn. Emily Blunt is een, laten we zeggen, beetje een apart typje met een nogal irritant accent en voor Jason Segel hadden ze wat mij betreft wel een andere, wat meer aantrekkelijke kerel mogen kiezen. Verder is het verhaal op zich wel leuk en valt er ook best wel wat te lachen, maar wist me zeker niet de gehele 2 uur lang te boeien.

LOL (Laughing Out Loud)

Waar gaat de film over?
LOL staat voor Laughing Out Loud en is de bijnaam van de 16-jarige puber Lola (Miley Cyrus) die door middel van allerlei social media de hele dag al haar tienerproblemen met haar vriendinnen bespreekt. Ze is vooral druk met haar gevoelens voor BFF Kyle (Douglas Booth), van wie ze zich nu pas realiseert dat hij veel meer voor haar is dan alleen een vriend. Ook krijgt ze problemen met haar moeder (Demi Moore) die ‘per ongeluk’ het openhartige dagboek van Lola leest en beseft ze hoe groot de kloof tussen hen is geworden.
Wat vond ik ervan?
Ik dacht aanvankelijk dat dit niet zo’n enorme chickflick zou zijn dus keek ik ‘m samen met mijn vriend, maar achteraf kan ik toch wel de conclusie trekken dat het zeker in de categorie meidenfilm geschaard kan worden én dat ik dat ik de problemen van een 16-jarige puber inmiddels ver voorbij ben. De conclusie: eigenlijk gaat LOL anderhalf uur lang over een stel tieners op een middelbare school met typische tienerproblemen die te maken hebben met vriendjes, vriendschap, school, ouders, onzekerheden en voegt daarmee weinig toe aan het ontelbare aantal van dit soort films dat er al is.

Q: Heb jij (een aantal van) deze films misschien ook gezien? Zo ja, wat vond je ervan en wat was je favoriet?

15 reacties op “5 chickflicks die ik de afgelopen tijd heb gezien: leuk of niet leuk?”

Ik vond LOL op zich wel oké. Ik had er niet veel van verwacht, maar ik wilde ‘m toch graag zien, haha. Hij was niet slecht, maar inderdaad wel een beetje 13 in een dozijn. What To Expect When You’re Expecting wil ik nog gaan kijken!

Leuke films, echt van die chickflicks waarvan je allemaal wel bijna zeker weet dat ze leuk zijn. Ik heb alleen LOL gezien, het is inderdaad wel 13 in een dozijn, maar toch ook wel leuk (maar het past dan ook iets beter bij mijn leeftijd, haha). En ehh, die ene vent bij the Five Year Engagement is niet heel erg knap en aantrekkelijk nee. Hadden ze wel iets anders voor mogen scouten. De eerste drie films zou ik nog wel graag een keer willen zien. En Chace Crawford en Channing Tatum zijn zéker geen verkeerde acteurs! <33

Ik hou heel erg van films kijken, maar de laatste tijd heb ik er eigenlijk amper 1 gekeken. Een paar van deze films zoals The Vow, Friends with kids en LOL staan zeker nog op het lijstje van de films die ik gezien wil hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.