Categorieën
Lifestyle

By Sjanty test de Philips Lumea – voorlopig laatste update inclusief kort filmpje!

In september vertelde ik jullie dat ik voor By Sjanty de Philips Lumea zou gaan testen, een nieuwe manier om thuis te ontharen door middel van IPL technologie. Nu een paar maanden verder heb ik echt een goed beeld van het apparaat en vertel ik jullie vandaag meer over de behaalde resultaten en hoe de Lumea mij bevalt!

Ik gebruik de Lumea nu dus een maand of vier en ben er echt geweldig blij mee. Vooraf was ik wel wat skeptisch bij deze manier van ontharen en verwachtte ik er niet al teveel van, maar man wat een geweldig ding is dit! Ik gebruik ‘m nu zo om de twee weken om mijn armen, oksels en benen mee te ontharen en een paar weken geleden ben ik het ook op mijn gezicht gaan proberen. Om te zien hoe mijn huid erop zou reageren heb ik allereerst slechts een klein gedeelte op mijn wang gedaan en dat ging goed, ik kreeg er geen reactie op. Daarna heb ik mijn bovenlip en de zijkanten van mijn wangen gedaan, waar ik ook altijd aanzienlijk wat haargroei heb. Voor het behandelen van je gezicht is het de bedoeling dat je het speciaal bijgeleverde precisieopzetstuk gebruikt. Deze heeft een extra geintergreerde lichtfilter en is daarmee geschikt voor de wat meer gevoelige en moeilijk bereikbare gebieden.

In de eerste twee maanden dat je de Lumea gebruikt is het belangrijk dat je je om de twee weken behandelt, zo verwijder je alle haartjes en voorkom je dat de haarzakjes weer actief worden. Natuurlijk is de haargroeisnelheid per persoon en per lichaamsdeel nogal wisselend, maar aangeraden wordt bovenlip, wangen, oksels en bikinilijn om de twee weken te behandelen. Omdat haargroei op de benen vaak wat langzamer terugkeert zou je deze zo om de vier weken kunnen behandelen, maar dat is per persoon nogal verschillend. Wanneer er tussen de behandelingen door toch veel haartjes zichtbaar zijn kun je dit lichaamsdeel gewoon wat frequenter behandelen, maar zorg wel dat er altijd minimaal wee weken tussenzit. Wanneer je de Lumea meer gaat gebruiken zal dit niet voor een beter resultaat zorgen, maar heb je alleen maar meer kans op huidirritatie.

Zoals je in het filmpje kunt zien is de Lumea supermakkelijk in gebruik en ik heb bij geen enkele behandeling last van huiduitslag of irritatie gehad. Wanneer je met bijvoorbeeld je benen wat langer bezig bent kan het gebeuren dat de batterij halverwege leeg is en dat je deze tussendoor op moet laden, maar dat vind ik zelf niet zo’n probleem. Meestal red ik het zelf overigens wel met een volledig opgeladen accu.

Wanneer je net als ik last van donkere en overmatige haargroei hebt kan ik je de Lumea echt aanraden. Het werkt snel, is langdurig effectief en pijnloos en ik heb geen geïrriteerde rode huid en ook stoppeltjes zijn verleden tijd.
Voor alle duidelijkheid: er is een gewone Lumea en een Lumea Precision, de laatste is degene die ik heb en die dus ook geschikt is voor de gezichtshuid. Er zit daarom ook een verschil in de prijs: zo is de gewone Lumea € 499,00 en de Lumea Precision € 549,00 (in de Philips Online Shop is deze nu met maar liefst 100 euro korting te bestellen!)

Pluspunten
Haargroei blijft lange tijd weg
Geen stoppeltjes, jeuk of rode en geïrriteerde huid na gebruik
Behandelen doet geen pijn
Apparaat ligt prettig in de hand en is makkelijk in gebruik
Deze Lumea Precision is ook geschikt om gezicht mee te behandelen
Apparaat is snoerloos en overal mee naartoe te nemen
Lumea komt samen met handige bewaarcase en uitgebreide en duidelijke handleiding
Na verloop van tijd hoef je nog maar om de 2 à 3 weken te behandelen

Minpunten
De prijs van € 549,00
Bij wat langere behandeling zou het kunnen dat je de accu tussendoor even moet opladen

De prijs van de Philips Lumea Precision is  € 549,00, maar in de Philips Online Shop is deze nu met maar liefst 100 euro korting te bestellen! Kijk hier voor meer informatie!

Q: Overweeg jij de Philips Lumea aan te schaffen of gebruik je deze misschien zelf ook al?

17 reacties op “By Sjanty test de Philips Lumea – voorlopig laatste update inclusief kort filmpje!”

Geweldig dat je hier een review over maakt. Ik heb het al zien voorbijkomen en vroeg me echt af of zoiets wel degelijk echt zou werken. Nu ja, het prijskaartje is wat minder, dat is gigantisch veel geld voor mij! Maar het werkt dus wel zo te zien.

Damn ik word hier hebberig van… 😛
Zelf heb ik énorm veel haren zo erg dat ik in de zomer het liefst lange mouwen draag 🙁

Zou echt een uitkomst voor me zijn! (Mits ik het geld had voor de aanschaf grr)

Gelukkig heb ik blonde haargroei en niet veel haargroei dus ik heb zoiets niet nodig. Want, de prijs.. Boingggg! Wat een bedrag! Maar als het goed werkt bij mensen die er echt last van hebben kan ik wel begrijpen dat het een investering is.

Ook ik heb last van ‘armhaar’, het klinkt alleen al vervelend, haha. Ik heb nou eenmaal donker haar op mijn hoofd, en dus ook op mijn armen. Vroeger ben ik zo dom geweest het een paar keer te scheren, dat heeft het natuurlijk alleen maar erger gemaakt. Fijn om te lezen dat dit apparaat werkt. Maar die prijs vind ik echt een groot nadeel. Ik zou het geld er persoonlijk niet voor over hebben, dan wax/hars ik liever.

Sjanty, ik zou graag van je willen weten hoe jij de haren in je gezicht verwijderd voor je met het apparaat aan de gang gaat. Ik laat mijn benen, naar volle tevredenheid, al een tijdje laseren en overweeg nu de Philips Lumea Precision aan te schaffen om zelf mijn gezicht te kunnen behandelen en om mijn benen bij te kunnen houden. Het lijkt me wel een groot nadeel dat je niet meer kunt waxen of epileren in je gezicht maar dat je je moet scheren.
Ik ben benieuwd naar jouw ervaring hierover.

Hallo Sjanty,

Ook ik twijfel over de aanschaf. Ik heb mijn benen 6 keren in een salon laten behandelen met laser en was tevreden tot ik ermee stopte omdat ik over wil gaan op de lumea. Haren zijn nu weer helemaal terug, bij mij is het dus hardnekkig. Ik wil de lumea ook gebruiken voor mijn gezicht. Nu wax en epileer ik en vind ik het eng om mijn gezicht te scheren. Wat is jouw ervaring hiermee?

ik wil even vermelden dat ik ook een lumea gekocht heb dit weekend. het gebruik is inderdaad heel makkelijk en op een half uurtje ofzo had ik heel mijn lichaam gedaan (kin, bovenlip, onderbenen, oksels en bikini).
nu afwachten tot de haren beginnen uitvallen.

Wat ik iedereen wil laten weten is dat in de handleiding staat dat je de lumea NIET op wenkbrauwen en dichtbij de ogen mag gebruiken.
Ik vind het schandalig dat dit nergens anders vermeld wordt. Dit doet me ook geloven dat de vele filmpjes en reviews die ik gelezen en gezien heb gewoon publiciteitsstunts zijn.
Ok achteraf gezien is het best wel logisch dat deze flitsen schadelijk voor de ogen kunnen zijn, maar ik had me minder bedrogen gevoeld als ik dit op voorhand ergens had kunnen lezen (misschien heb ik erover gekeken, maar toch….).
Je kan dus beter 100euro minder uitgeven en de gewone versie kopen.
Ik heb nu wel het ‘geluk’ dat ik het op mijn bovenlip kan gebruiken, maar voor dames die het enkel voor hun wenkbrauwen zouden willen, wees gewaarschuwd.

hij is ook sinds deze maand goedkoper geworden en ik heb hem bij een elektrozaak kunnen kopen voor 464€

Weet jij misschien waar ik die precisie hulpstuk apart kan aanschaffen? Wij hebben namelijk de Philips Lumea Laserapparaat al, maar zonder die hulpstuk =]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.