Categorieën
Lifestyle

Beautyboek ‘So Thijs’

Wereldwijd zijn er natuurlijk behoorlijk wat boeken over make-up en beauty, maar echt goede Nederlandse boeken in deze categorie zijn toch vrij schaars. In mijn boekenkast prijken van Nederlandse bodem al een tijdje ‘Mooi Blond’ van Blond Amsterdam en ‘Mooi’ van Leco van Zadelhoff en daar kan ik nu ‘So Thijs’ van Thijs Willekes aan toevoegen!

De 34-jarige beautycoach en televisiepresentator Thijs Willekes zullen de meeste van jullie wel kennen van bijvoorbeeld televisieprogramma’s als ‘Passion for Fashion’, ‘Looking Good’, ‘Hollands Next Topmodel’ en ‘Miss & Mrs Perfect’.
In 2007 lanceerde Thijs zijn eerste dvd ‘Make-uppen doe je zo!’ waarop wegens groot succes niet lang daarna de tweede dvd ‘Smokey Eyes, stap voor stap’ volgde. Tegenwoordig heeft Thijs op RTL 5 zijn eigen programma onder de naam ‘So Thijs’ waar hij je op de hoogte brengt van allerlei handige tips en tricks omtrent beauty en styling.
Naast zijn werk voor televisie en diverse fashionmagazines als Elle, Glamour, Avant Garde en Glossy verzorgt Thijs ook de make-up en styling van een groot aantal celebs zoals Lieke van Lexmond, Victoria Koblenko, Nikkie Plessen, Fiona Hering, Hanna Verboom, Renate Verbaan en Chantal Jansen. Daarnaast geeft Thijs al jaren les aan de bekende House of Orange make-up school en is hij mede-eigenaar van het succesvolle PR bureau SO PR dat vele trendy mode-, lifestyle- en beautylabels vertegenwoordigd.

Toch heeft Thijs in zijn drukke schema nog tijd vrij weten te maken voor het samenstellen van zijn eerste beautyboek, dat dezelfde naam als zijn tv-programma draagt: So Thijs.

Thijs:
‘Je eigen stijl zit als een verborgen schatkist in jezelf, nu is het alleen nog zaak even de sleutel te vinden en het tot expressie te laten komen.’

Het 144 pagina’s tellende boekje ziet er heel leuk uit met een ringband aan de bovenkant en geeft op deze manier echt het idee van een naslagwerk. Het boekje is opgedeeld in hoofdstukken zodat je gemakkelijk en snel naar het onderwerp kunt gaan waar je iets over wil weten. Iedere categorie heeft zijn eigen kleur en ook de pagina’s die over dat onderwerp gaan zijn voorzien van diezelfde kleur, wat heel handig is. Het gehele boekje is voorzien van leuke illustraties van Ingrid Bockting, die al illustraties voor verschillende modebladen heeft verzorgd.

Het boekje begint met een kort voorwoord van Thijs die voorzien is van een leuke illustratie van Thijs zelf.

Een leuk detail is dat op de eerste bladzijde van iedere nieuwe categorie een quote van een bekend iemand over beauty is geplaatst, waar hele mooie en inspirerende tussen zitten. Zo staat onderstaande quote van stijlicoon Audrey Hepburn op de eerste pagina van ‘Voor je begint’.

In het ‘Voor je begint’ hoofdstuk vind je voornamelijk informatie over welke basistools je nodig hebt, welke spulletjes  er niet in je make-up tasje mogen ontbreken en hoe je je make-up gereedschap mooi en schoon houdt.

Daarna volgt de categorie ‘Algemeen’ die wordt geopend met een citaat van modekoning Karl Lagerfeld.

In het hoofdstuk ‘Algemeen’ vind je allerlei tips voor de basis van een goede make-up, hoe je in 5 minuten de perfecte look creeërt, alles over shapen en blenden en hoe je je binnen no time omtovert tot een glitter & glamour diva.

De persoon van wie het citaat van de opening van de categorie ‘Huid’ afkomstig was deed me niet direct een belletje rinkelen, maar Confucius blijkt een denker en sociaal filosoof uit het oude China te zijn.
Het hoofdstuk met de roze bladzijdes is gewijd aan de huid en staat vol met tips over het creëren van een stralende huid, hoe je het beste en het mooiste foundation kunt aanbrengen en hoe je een onzuivere huid en couperose camoufleert.

Vervolgens vind je op de eerste blauwe pagina een mooie quote van nog een bekend stijlicoon: Sophia Loren.

Na ‘Huid’ volgt de categorie ‘Haar’ waar Thijs natuurlijk ook meer dan genoeg over te vertellen heeft. Zo’n beetje alles wat je je kunt bedenken aan handige tips & tricks over haar komt aan bod: wat zijn de musthaves op het gebied van haarstyling, hoe tover je futloos en dun haar snel om naar een volumineuze bos, wat te doen met vet haar en helpt Thijs je te bepalen welke haarkleur het beste bij jou past.

Op de eerste bladzijde van de groene categorie staat een quote van de Griekse filosoof Aristoteles.

De groene categorie is geheel gewijd aan de ogen en staat natuurlijk bomvol tips & tricks. Hoe je je wenkbrauwen het beste en het mooiste in vorm houdt, hoe je je ogen laat spreken en knallen, tips over mascara en mooie volle wimpers, hoe oneindig veel je met oogschaduw kunt doen en make-up tips voor brildraagsters.

Op de gele openingspagina vind je een korte mooie quote van Augustinus.

De categorie mond vertelt je uiteraard alles over mond- en lipverzorging en hoe je mooie volle kissable lips creert.

De oranje categorie wordt begonnen met een spreuk van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson.

In ‘Handen en voeten’ vertelt Thijs je hoe je in een paar stappen mooie, verzorgde en sterke nagels kunt krijgen, hoe je je handen verzorgt en geeft hij je tips voor het aanbrengen van nagellak.

Behalve informatie op het gebied van make-up en haar geeft Thijs je in dit boekje ook tips over kleding, dat begint met een mooie quote van Jennifer Lopez.

In de categorie ‘Kleding’ vertelt Thijs welke basiskledingstukken iedere vrouw in haar kast zou moeten hebben, hoe je gemakkelijk en snel wat meer glamour aan je kledingstijl kunt geven, wat je het beste wel en niet kunt dragen bij welk figuur en geeft hij een korte update over de hedendaagse tassentrends.

Tenslotte vind je helemaal achterin het boekje nog een pagina met beautytermen waarin Thijs toelichting geeft op enkele termen die hij in het boekje gebruikt. Hier staan wel enkele handige tussen, maar over het algemeen vertelt het niet veel nieuws en denk ik dat de gemiddelde beautylover dit allemaal al wel weet.

Ik vind ‘So Thijs’ een heel leuk ogend en handig naslagwerkje vol tips & tricks over huid, haar, make-up en kleding, alleen heb ik er wel een paar kleine puntjes op aan te merken. De belangrijkste is dat er in dit boekje wel heel veel dingen staan waarvan ik denk: tja, dat weet eigenlijk iedereen wel. Nu spreek ik even voor de mensen die wel wat van make-up en dergelijke afweten en zich er graag mee bezig houden, voor mensen die er (nog) weinig tot geen know-how van hebben zal dit wellicht iets anders liggen.
Wat het boekje vooral heel leuk maakt zijn de leuke en grappige illustraties waarbij je ook veel hedendaagse populaire merken terugziet. Verder is het idee met de ringband heel leuk, maar ook wat onhandig. Het is namelijk zo dat iedere pagina dubbelzijdig is bedrukt en je daardoor het boekje steeds om moet draaien als je de andere kant van de pagina wilt lezen, dat is op een gegeven moment wel wat vervelend. Alles bij elkaar gezien is het een leuk boekje om te hebben en te geven en af en toe eens in te kijken, maar voor de meeste meiden zal het inhoudelijk niet veel nieuws vertellen.

Het beautyboek ‘So Thijs’ is voor € 12,50 te verkrijgen in de boekhandel of te bestellen via www.bol.com

So Thijs
Thijs Willekes  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

So Thijs

Bestel bij Bol.com
 
Bestel bij Cosmox
(géén verzendkosten!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondertitel:
Tips, tips en nog meer tips 
Uitgave:
ISBN 9789048809004

Uitgever Moon

124 pagina’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verschenen:
2011 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oordeel:
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categorie:
Non-fictie

Omschrijving:
De trends in mode en styling volgen elkaar in razend tempo op en veel meiden en vrouwen zien door de mascararollers hun wimpers niet meer. Hoe herken en benadruk je je eigen stijl en schoonheid en what’s hot en what’s not… Beauty coach en tv-presentator Thijs Willekes weet raad: in So Thijs – Tips, tips en nog meer tipsneemt hij je mee en laat stap voor stap zien hoe jij het mooiste uit jezelf kunt halen. Aan de hand van praktische tips en tricks geef hij alle beautygeheimen prijs die hij als ‘mooimaker’ door de jaren heen heeft verzameld. 
Thijs Willekes: ‘Je eigen stijl zit als een verborgen schatkist in jezelf, nu is het alleen nog zaak even de sleutel te vinden en het tot expressie te laten komen.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 reacties op “Beautyboek ‘So Thijs’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.