Categorieën
Food & health Lifestyle

All-in-Dining buffet bij Restaurant Vandaag

Ik ben gek op lekker eten en vooral gevarieerd, het liefst proef ik iedere dag van een andere keuken. Afgelopen zondag werd ik op mijn wenken bediend, want we gingen eten bij restaurant Vandaag in Utrecht. Restaurant Vandaag bevindt zich op de eerste verdieping van The Foot Spot dat langs de A2 ligt en verspreid over drie verdiepingen compleet gevuld is met leuke restaurantjes en snelle happen zoals Subway, Wok to Go en New York Pizza. Het was overigens niet de eerste keer dat ik bij restaurant Vandaag ging eten en ik wist dus stiekem al een beetje wat voor lekkers ik allemaal kon verwachten!

Restaurant Vandaag biedt overdag een Lunch Buffet waarbij je heerlijk uitgebreid kunt lunchen (ook handig voor vergaderingen en meetings) en doordeweeks vanaf 17.00 uur en in het weekend en op feestdagen vanaf 16.30 uur wordt het buffet omgetoverd tot het spectaculaire All-in Dining Live-Cooking wereldbuffet. Dit betekent onbeperkt genieten van gerechten uit 7 verschillende keukens klaargemaakt door koks vanuit de hele wereld.

Het restaurant heeft een oranje met bruin/grijze huisstijl en ziet er heel modern uit. Wanneer je binnenkomt meld je je bij de receptie waar ze een tafeltje voor je zoeken. Het aan te raden van te voren te reserveren (helemaal wanneer je met een groot gezelschap komt) omdat het over het algemeen altijd behoorlijk druk is. Bij het All-in Dining buffet van restaurant Vandaag betaal je niet per gerecht, maar voor hoe lang je eet (2 of 3 uur) en betaalt dit altijd vooraf. Wij gingen dus op zondag en gingen voor het 2 uur arrangement, dat € 27,95 per persoon kost. Dat lijkt misschien vrij veel, maar daar kun je dus 2 uur onbeperkt voor eten en drinken. De prijs van € 27,95 is inclusief non-alcoholische drankjes, dessert en koffie en thee. Als je graag een biertje, wijntje of nog wat sterkers wilt is er de ProostPas. Deze pas is te verkrijgen bij de receptie en daar wordt een tegoed van bijvoorbeeld € 10,00 of € 20,00 op gezet waarmee je alcoholische drankjes kunt afrekenen.

Leuk is dat iedereen die jarig is op de dag dat hij of zij bij Vandaag komt eten krijgt een All-in Dining arrangement van het restaurant cadeau krijgt. Je moet je dan wel kunnen legimiteren en echt op de dag zelf jarig zijn.

Restaurant Vandaag biedt plaats aan maar lieft 650 mensen en is dus niet echt een heel intiem restaurantje. Toch is het door de gezellige sfeer en hoekjes en zitjes die zijn gecreëerd alles behalve ongezellig en massaal. Wanneer het heel druk is (zoals op vrijdag, zaterdag en zondag) kan het wel eens vervelend zijn dat er overal kinderen rondrennen en dat je in de rij moet staan bij het buffet, maar dat moet je op de koop toe nemen. Alle zitplaatsen in het restaurant zijn als het ware om het centrale punt, het buffet, gecreëerd.
Er zijn allemaal categorieën eten en diverse keukens waarbij je als het ware langs verschillende werelddelen wandelt. Zo vind je aan het begin van het buffet diverse voorgerechten zoals anti pasti met olijven, gemarineerde mozzarella, gegrilde paprika, zongedroogde tomaatjes en gekruid stokbrood en daarnaast diverse heerlijke salades. Naast de salades bevindt zich het fruitbuffet waar je lekker vers fruit zoals mango, aardbeien en meloen kunt pakken en ook staan er diverse soorten smoothies.
Er is een apart eiland waar je met allerlei verse groenten en vlees je eigen wokgerechten kunt samenstellen en dit live kunt laten wokken. Bij iedere keer dat je bij het buffet wat nieuws gaat halen kun je een schoon bord pakken, want zodra je bord leeg is komt het personeel deze netjes bij je tafel ophalen, ideaal!
En there was sushi!
De verschillende keukens zijn onder te verdelen in China, Japan, Frankrijk, Zuid Amerika, Italië en de Mediterranee. Je kunt onder andere je eigen pizza laten samenstellen, er is een uitgebreid kaas plateau, een zeebanket vol verse vis en een grill waar je diverse soorten vlees zoals malse stukjes ossenhaas, biefstuk en spareribs kunt laten grillen. Voor de kleintjes is er een speciaal kids buffet met patat, kleine frikandelletjes en poffertjes. De kwaliteit en de smaak van het eten is echt dik in orde, al viel het ons op dat het vlees niet altijd even warm is. Dit zal ook te maken hebben met het feit dat we deze keer niet heel dicht bij het buffet zaten en steeds een eindje moesten lopen, dan koelt je eten natuurlijk ook vrij snel af.
Nadat je lekker van alle verschillende keukens hebt genoten moet je natuurlijk wel zorgen dat je nog wel wat ruimte voor een toetje over hebt, want die zijn er in overvloed! Zo is er een complete patisserie met allerlei kleine desserttaartjes en lekkernijen, een ijsbar en een heuse chocoladefontein waar je bijvoorbeeld marsmellows, lange vingers en aardbeien in kunt dopen. Oja, en laat ik de overheerlijke flensjes met karamel- of vanillesaus niet vergeten!
Om nog even lekker te natafelen kun je na het eten ook nog koffie, cappuccino of verse muntthee halen.
Net als met het buffet mag je in principe ook bij de toetjes zoveel pakken als je wilt, maar bij de patisserie geldt dat je steeds maar 2 stuks per keer mag pakken. Bij restaurant Vandaag mag je in principe onbeperkt eten, maar men wil (terecht) niet dat je eten verspilt. Het is dus absoluut niet geoorloofd keer op keer je bord met van alles en nog wat vol te laden en er vervolgens niets van op te eten. Het hele team van Vandaag werkt keihard om iedere dag weer een vers en uitgebreid buffet neer te zetten en zeker gerechten als sushi, diverse soorten vlees en de patisserie zijn behoorlijk prijzig. Wanneer men in de gaten heeft dat je niet heel zuinig met het eten omspringt wordt dat in rekening gebracht en kost het je bijvoorbeeld € 1,00 per item.

Met zo’n enorm aanbod is het lastig om echt van alles wat te kunnen proeven, dat kan je buik hoogstwaarschijnlijk niet aan. Het is daarom wel leuk als je meerdere keren bij restaurant Vandaag gaat eten, dan kun je een beetje varieren.
Q: Heb jij al eens bij restaurant Vandaag of een dergelijk All-in-Dining buffet gegeten?

8 reacties op “All-in-Dining buffet bij Restaurant Vandaag”

er wordt zeker hard gewerkt door de medewerkers en nog voor niks ook (in Amsterdam tenminste) , het zijn (zogenaamde participatiebanen, dat is een nieuw woord voor slavernij!!!!!!)

jaja, de vis wordt nog steeds duur betaald , maar dan door kansloze werkelozen!!!!!!!! die gedwongen worden dit te doen. (met behoud van uitkering)
deze info heb ik van een vriend, die hiervoor opgeroepen werd,
van een horeca cao hebben ze blijkbaar nooit gehoord!!!! BAH BAH BAH!!!!! .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.