Categorieën
Home & Living

DE VENSTERBANK ALS CENTERPIECE

Willen we dat niet graag allemaal? Vanuit het hoogste en mooiste designer penthouse, zitten op de vensterbank met een glas wijn, met jazzmuziek op de achtergrond kijken naar de skyline van de stad? Waar het langzaam avond word en de lichtjes de stad overnemen…

Helaas komt die dagdroom voor de meeste van ons niet uit en zie je in de meeste huishoudens in Nederland dat de vensterbank symmetrisch gebruikt word voor 2 kaarsen of vazen met bloemen. Ook de bank, met heerlijke grote kussen in de erker, zie je vaak. Verder zal natuurlijk het mini groentetuintje op de vensterbank in de keuken ook niet onbekend zijn. Maar wist je dat de vensterbank vroeger in de middeleeuwen werd gebruikt als toonbank? De meeste mensen hadden een werkplaats aan huis en verkochten hun spulletjes via de vensterbank aan hun klanten.

vensterbank als centerpiece
vensterbank als centerpiece

De vensterbank is natuurlijk nu geen toonbank meer, maar deze plank is uitermate geschikt om je eigen kunstwerken ten toon te stellen aan de voorbij wandelende buren.

Creatief in huis met leuke spulletjes voor je eigen vensterbank!
Creatief in huis met leuke spulletjes voor je eigen vensterbank!

Dus wil jij niet dat je buren denken dat jij een saaie huismus bent die achter haar symmetrische geraniums zit? Gebruik dan je vensterbank als je eigen etalage. En probeer je vensterbank steeds aan te kleden met leuke spulletjes die bij jouw stijl passen. Wissel lekker af met grote vazen, kaarsen en bloemen. Ook pumps, etagères, flessen en stolpen doen het goed in de vensterbank!

En wie weet, als je blijft dagdromen (én knutselen) kijk je wellicht binnenkort met een heerlijk glaasje rode wijn in je hand, vanuit je eigen woonkamer naar een mooie vensterbank…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.