Categorieën
Fashion Geen categorie Nieuws

Meer over de nieuwe gastontwerper van H&M

Afgelopen zondag deelden we het al met jullie via onze Facebook pagina: Alexander Wang is de nieuwe gastontwerper van H&M. Na onder andere Isabel Marant, Versace en Lanvin is het nu de beurt aan deze fantastische ontwerper! Het is de eerste Amerikaanse ontwerper die met H&M samenwerkt en met zijn 30 jaar ook de jongste tot nu toe.

Alexanderwang1

De ontwerper is bekend van zijn eigen label en als het hoofd van modemerk Balenciaga. Samen met H&M maakte hij de samenwerking zaterdagavond op een feest tijdens het Coachella festival in Californië bekend. De ontwerper en keten hadden beiden uitnodigingen verstuurd, maar tijdens het feest bleken de in eerste instantie twee ingangen naar hetzelfde feest te leiden. Daarnaast werd er op het nieuwe instagram account van Alexander Wang een aankondigingsfilmpje geplaatst.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZrUtZPPKgHI]

 

De ontwerper begon in 2005 zijn label en ontwikkelde onder andere een complete ready-to wear lijn. Naast kleding is Alexander Wang vooral bekend door zijn tassen, echte klassiekers, waarvan al veel kopieën op de markt zijn. Daarnaast is Wang al drie seizoenen hoofdontwerper bij Balenciaga. Een ontwerper waar je u tegen zegt dus, en dat in samenwerking met onze favoriete betaalbare modeketen!

Alexander Wang zegt zelf over de samenwerking: ‘Ik voel me bevoorrecht deel uit te maken van H&M’s designersamenwerkingen. Het team van H&M staat heel erg open voor het verleggen van grenzen en het ontwikkelen van een platform voor creativiteit, wat de samenwerking spannend en leuk maakt. Dankzij deze samenwerking kan nu een breder publiek kennismaken met het Alexander Wang-merk en de Alexander Wang-lifestyle’.

Margareta van den Bosch, de creatief adviseur bij H&M vind het geweldig om met de Amerikaanse ontwerper samen te gaan werken.’Alexander Wang is vandaag de dag een van de belangrijkste stemmen binnen de mode. Hij begrijpt precies wat mensen willen dragen en zijn energie en passie zijn aanstekelijk.’

cq5dam.web.1920.1280

De collectie zal bestaan uit accessoires en mannen- en vrouwenkleding. De items komen vanaf 6 november 2014 in 250 H&M winkels te liggen en shop je ook online.

Q: Wat vind jij van de nieuwe gastontwerper van H&M?

Bron: H&M
Beeld: H&M

 

Één reactie op “Meer over de nieuwe gastontwerper van H&M”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.