Categorieën
Beauty Geen categorie Nagels

In 10 minuten zachte en verzorgde handen

Van werken in de tuin, koken, schoonmaken, werken en vooral nagel bijten worden onze handen niet mooier. En dat is nog maar een korte opsomming van de honderden dingen die we doen waardoor onze handen ruw worden. Niets mis mee natuurlijk, maar met een korte touch-up van tien minuten heb je weer fijne zachte handen. Daar worden we stiekem toch heel blij van.

handen_verzorgen_2

3 Minuten nagels vijlen
Vijl je nagels met een glazen vijl. Een glazen vijl gaat niet alleen langer mee dan een zand vijl, maar houdt daarnaast ook je nagels beter heel. ‘Schaaf’ je nagels niet door heen en weer te bewegen, maar maak een beweging van de buitenkant naar het midden van je nagel en til de vijl iets op om hem terug te brengen naar het startpunt.

2 Minuten nagelriemen verzogen
Het verzorgen van je nagelriemen is heel belangrijk. De groei van je nagel begint bij de nagelriem. Wanneer die uitgedroogd is, kan het zijn dat de nagel ook minder snel groeit, of ‘misvormd’ groeit. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je kan je nagelriem terug duwen met een speciaal pennetje die je kan kopen bij de drogisterij. Smeer daarna je nagelriemen in met speciale olie bestemd voor het zacht maken van je nagelriem. Deze olie is gewoon te koop bij bijvoorbeeld de Hema.

2 Minuten handen scrubben
Scrub je handen om alle dode huidcellen te verwijderen. Gebruik een speciale scrub voor je handen, omdat een te grove korrel je handen kan beschadigen. Speciale scrubs voor je handen kan je kopen bij bijvoorbeeld de Rituals of bij de Hema. In hand scrub zit meestal ook olie, om je handen lekker zacht te maken

1 Minuut handen insmeren
Vet je handen lekker in met handen crème, om de komende dagen met heerlijke zachte handen rond te lopen. Ruikt vaak ook nog eens heel erg lekker.

2 Minuten nagels lakken
Kies een mooie kleur nagellak en maak je touch-up af met een mooi kleurtje op je nagels. Je handen kunnen er zeker weer een weekje tegen aan!

Pastel_nagellak_5

Q: Verzorg jij vaak je handen?

Afbeelding

2 reacties op “In 10 minuten zachte en verzorgde handen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.