Categorieën
Geen categorie

Heerlijke ontbijtjes met maar 3 ingrediënten

Van elke dag maar weer hetzelfde broodje kaas eten wordt niemand gelukkig. Er bestaan zoveel verschillende heerlijke ontbijtjes dat kiezen bijna niet te doen is. Waarom dan toch elke keer hetzelfde ontbijt? Tijd speelt natuurlijk een rol. Een half uur bezig zijn met het ontbijt klaar maken is op een werkdag niet heel praktisch. Ook moet het niet te ingewikkeld zijn, de keukenprinses uithangen doen we ’s avonds wel. Deze ontbijtjes zijn makkelijk, snel en bevatten maar drie ingrediënten. Maar bovenal, ze zijn heel erg lekker. 

ontbijt_2

Muesli met abrikoos

Dit ontbijtje is lekker zomers door de toevoeging van abrikoos en lekker zoet zonder dat er suiker aan toegevoegd hoeft te worden. Kies voor een echt rijp stuk fruit om dit ontbijt echt lekker te maken.

Wat heb je nodig?
-Muesli
-Yoghurt
-1 Abrikoos

Hoe maak je het? 
Snijd de abrikoos door midden, verwijder de pit en snijd hem daarna in stukken. Vul een schaaltje met hoeveelheid muesli en yoghurt naar keuze en roer daar de abrikoos doorheen.

Havermout met banaan en walnoot

Veel mensen eten hun havermout met rood fruit uit de diepvries. Heerlijk natuurlijk, maar afwisselen met een hand noten is minstens net zo lekker.

Wat heb je nodig?
-Havermout
-Amandelmelk
-1 Banaan
-5 Walnoten in stukken

Hoe maak je het?
Allereerst bevat dit ontbijtje inderdaad niet drie maar vier ingrediënten. We hadden natuurlijk klaargemaakte havermout als één ingrediënt kunnen benoemen, maar omdat dit ontbijtje nóg lekkerder wordt door het gebruik van het zoetere amandelmelk zijn het toch vier ingrediënten geworden.

Strooi de gewenste hoeveelheid havermout in een kom en giet daar amandelmelk bij. Roer goed door en verwarm in de magnetron. Snijd de banaan in partjes en voeg die bij de warme havermout. Drapeer de stukjes walnoot over de banaan.

ontbijt_1

Tosti met ham en ananas

Deze lekkere tosti is makkelijk te maken en combineert uitstekend zoet en hartig.

Wat heb je nodig?
-2 Sneetjes brood
-1 Plak ham
-1 Ananasschijf

Hoe maak je het?
Leg een snee brood op het tosti ijzer, leg daar de plak ham op en leg daar weer één schijf ananas op. Maak af met de laatste snee brood en wacht tot de tosti klaar is.

Voor dit recept zijn ananasschijven uit blik prima geschikt. Bewaar de rest van de ananasschijven in een afgesloten bak in de koelkast, zodat je meerdere dagen kan genieten van deze tosti.

Q: Wat eet jij ’s ochtends?

Één reactie op “Heerlijke ontbijtjes met maar 3 ingrediënten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.