Categorieën
Food & health Geen categorie Recepten

Haal de zomerse sferen weer terug in je keuken

Nu het buiten steeds kouder begint te worden willen we toch de zomerse sferen toch nog de keuken inhalen. De laatste herinnering aan heerlijke zomeravonden.

20131116_082335Dit door middel van een Mediterrane pastasalade, dit is gegarandeerd een topper op feestjes en verjaardagen. Het recept is simpel en makkelijk te bereiden, de smaken vullen elkaar heerlijk aan. Deze salade zit boordenvol vitaminen, de noten kunnen als vleesvervangers dienen.

Het is een gegeven dat het Mediterrane dieet veel meer voordelen heeft dan onze Westerse eet stijl. De landen aan de Mediterrane kust eten meer groente, fruit, noten, olijfolie en vezels. Deze komen onze gezondheid weer ten goede door onder andere positieve invloed uit te oefenen op diabetes en hart en vaatziekten. Daarom reden genoeg om deze salade zelf eens een keer te proberen.

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram tricolore pasta
150 gram zongedroogde tomaten op olie
100 gram feta of witte kaas op olie pasta
200 gram gewassen spinazie
100 gram walnoten

Benodigdheden
grote pan, schaal, snijplank, mes

Bereiding
zet een pan met water op en laat deze tot de kook komen, voeg de pasta toe en laat deze 7 minuten  koken. Daarna afgieten en uit laten lekken.

Was zo nodig de spinazie.

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en snijd de walnoten in kleinere stukken.

Pak een grote schaal en doe hier de gekookte pasta in, meng de spinazie, zongedroogde tomaten en walnoten er doorheen. Meng dit goed door elkaar. Voeg als laatste de feta toe, voeg  de olie uit het potje  toe en opdienen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.