Categorieën
Food & health

Zoveel redenen om te lachen!

Als je op een willekeurige dag in de week door de stad loopt en er tientallen, misschien wel honderden mensen aan je voorbijgaan moet je voor de grap eens op hun gezichtsuitdrukking letten. De één kijkt zo nors dat je er haast bang van wordt, de ander lijkt net z’n laatste oortje versnoept te hebben en de derde had je zonet kunnen doden met z’n blik. Hmm, klinkt niet heel gezellig hè? Nee, want waarom gaan we niet gewoon wat meer met onze mondhoeken omhoog door het leven, er is tenslotte reden genoeg voor!

Vergeet het wekelijkse bezoekje aan de psych, lachen maakt allerlei stofjes in je lichaam vrij waardoor je je vanzelf happy gaat voelen!

Je kunt fruit en vitaminepilletjes eten wat je wilt, 2x daags een flinke dosis lachen is het allerbeste voor je weerstand!

Ben je onderuit gegaan voor het oog van de hele school, heb je op je werk een dienblad vol koffie en thee laten kletteren, begaf de bodem van je boodschappentas het midden in de stad? Reden genoeg om even flink te lachen! Waarom zou je jezelf helemaal de grond in boren en je er de hele dag naar over voelen, het kan iedereen gebeuren en als je er zelf ook gewoon lekker om lacht is het een veel minder groot ding.

Wij volwassenen kunnen nog wat leren van kinderen, want waar zij wel zo’n 300 keer per dag lachen doen wij dat maar 15 keer. Shame on us!

Je bent echt veel en veel knapper als je lacht dan dat je dag in dag uit met een zuur gezicht rondloopt, believe me

Met 10 minuutjes lachen tot je er buikpijn van hebt verbrand je al gauw zo’n 50 calorieën, dus als je dat nou zo’n 5 keer per dag doet….. Juist!

En, en, en lachen is goed voor je buikspieren! Als je lacht moeten je buikspieren harder werken en dus hoe vaker je lacht hoe dichterbij dat strakke buikje komt!

Met een mooie glimlach zet je maar liefst 15 gezichtsspieren aan het werk die er weer voor zorgen dat je huid soepel blijft en straalt, kijk dat scheelt weer allerlei dure crèmes!

Waarom zou je die rij mooie witte tanden altijd maar verbergen, laat zien die Hollywood smile!

Gooi er in een beetje een ongemakkelijke situatie even een grapje in en vaak is het ijs meteen gebroken, wat te danken is aan de ontspannende werking die lachen heeft

Lachen hoeft niet altijd hardop en met veel geluid, soms kun je net zoveel of misschien nog wel meer plezier beleven aan een binnenpretje met jezelf!

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die met een glimlachen door het leven gaan veel zelfverzekerder overkomen, dus waar wacht je nog op!

Het klinkt misschien als een eersteklas cliché maar een lach is de mooiste make-up die je kunt dragen!

Lachen is gelukkig hartstikke besmettelijk en als we elkaar nou eens goed aansteken zul je zien dat de wereld er meteen een stuk mooier uitziet!

Een flinke lachbui op een dag dat alles er zwart en grauw uitziet kan vaak al wonderen doen en lijken sommige dingen ineens veel minder een big deal

Lachen kan pijn verzachten en zelfs heel even doen vergeten, kijk maar wat Cliniclowns bij kinderen kunnen bereiken

De uitdrukking lachen is gezond zegt genoeg, lijkt me!

Q: Now let’s be honest, lach jij wel genoeg?

19 reacties op “Zoveel redenen om te lachen!”

”Je kunt fruit en vitaminepilletjes eten wat je wilt, 2x daags een flinke dosis lachen is het allerbeste voor je weerstand!””

Vraag me af wie die zin heeft bedacht? Bullshit. Als je geen vitamines binnen krijgt kun je niet eens meer lachen! Gezond eet en leefpatroon zorgt er voor dat je je goed voelt en dan lach je automatisch al altijd =)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.