Categorieën
Food & health Gezond eten

Zo zien 200 calorieën eruit

Het maakt niet zoveel uit hoeveel je eet, maar vooral wát je eet. Net zoals het minder belangrijk is hoeveel calorieën je eet, maar dat het vooral belangrijk is wélke calorieën je eet. Toch zijn we erg benieuwd hoe 200 calorieën er nou precies uitzien.

200cal1

Met de nieuwe app Calorific kun je precies zien hoe 200 calorieën eruit zien. Zo zie je dat één eetlepel pindakaas net zoveel calorieën bevat als één kilo courgettes. Dan weten we wel waar onze voorkeur naar uitgaat als we honger hebben en een vol gevoel willen overhouden na de maaltijd. En vijf happen van een donut staat alweer gelijk aan ongeveer anderhalve kilo sla. Het is maar net wat je belangrijker vindt: veel eten, of heel weinig eten. En natuurlijk maakt het ook uit welke calorieën je naar binnen werkt, want aan lege calorieën heb je helemaal niks, daar word je alleen maar dik van. Zo zit je met een halve avocado ook al een 200 calorieën, maar hebben we hier wel even te maken met super gezonde calorieën. Want zoals je met vetten goede en slechte vetten hebt, heb je met calorieën ook goede en slechte calorieën.

200cal2
Eén lepel pindakaas is al 200 calorieën.

200cal3
Vijf happen van een donut zijn al 200 calorieën. Even voor de duidelijkheid: dat is nog niet eens één hele donut.

200cal4
Een onbelegde bagel waarvan je één hapje laat liggen bevat al 200 calorieën.

200cal5
Dit stukje cheddar kaas bevat precies 200 calorieën.

200cal6
Amerikaanse pannenkoekjes.

200cal7
Snoepeitjes waar de suikers de spuigaten uitkomen.

200cal8
Eén flinke lepel mayonaise heeft al 200 calorieën in zich. Dat betekent dat het wel degelijk verschil maakt of je nou een patatje of een patatje met neemt.

200cal9
No way! Met anderhalve banaan zit je ook al op 200 calorieën. Maar dit zijn wel goede calorieën. Dat maakt een hoop verschil. Dus die blijven we gewoon lekker dooreten.

200cal10
Net als avocado’s. Een halve per dag kan prima. En eerlijk gezegd kunnen we die ook niet missen, want we eten deze groene vriend echt met alles: smoothies, op de rijstwafels, als guacamole, door de salade, in wraps, op brood met een eitje. Nee, we kunnen echt geen dag zonder deze gezonde calorieënbom.

200cal11
Oké, die gaat dus mooi doormidden als er weer eens iemand jarig is. Of gewoon niet. Echt, deze leveren we liever in dan de groene knakker hierboven.

200cal12
Kom maar door met die eetbuien! Hier kunnen we ons wel rond in eten. Maar dan wel zonder slasaus, want die zal je nekken. Slakruiden doen wonderen.

200cal13
En dat we dit ongeveer elke dag eten doet blijkbaar ook meer goed dan kwaad. Thank god!

Q: Had jij gedacht dat 200 calorieën er zo zouden uitzien?

Bron

Één reactie op “Zo zien 200 calorieën eruit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.