Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Recepten

We love Rood Wit Blauw

Yes! Onze eerste Koningsdag komt eraan, alle straten kleuren oranje en we hangen massaal de rood- wit- blauwe vlag buiten. We gaan voor het eerst de verjaardag van onze koning Willem vieren, een dagje te vroeg maar voor ons maakt dat geen bal uit. Om in deze feestelijke sferen te verblijven hebben wij vandaag ook een receptje in de kleuren van ons Vaderland.

kings day

Een gezond hapje kan er op deze dag nog wel eens bij in schieten. De oranjetompouce zal vast en zeker alweer klaar staan voor bij de koffie. Daarom Tip van de dag: begin je dag met deze heerlijke vanille kwarkyoghurt boordenvol fruit. Zo heb jij je vitamientjes al binnen, wanneer je even snel een snack grijpt van de kraampjes langs de kant van de weg.

We kiezen vandaag voor de kleuren van ons kleine kikkerlandje. Heerlijke blauwe bessen die boordenvol antioxidanten zitten. Na Kings-day en de nodige drankjes die zullen vloeien; zal je deze wel nodig hebben. De kwark biedt ons eiwitten, deze zorgen ervoor dat we lang een verzadigt gevoel hebben. Daarom zou dit vitaminebommetje een perfect begin van de dag zijn. Je haalt hier boordenvol energie uit om gezond de dag te kunnen beginnen. De zachte zoete frambozen halen de zure smaak iets wat naar beneden, waardoor er een heerlijk contrast ontstaat. En to top it all off heerlijke zoete oranje mandarijnpartes.

Met dit glaasje start jij je Koningsdag super gezond en ben jij klaar voor alle festiviteiten.

kings day 1

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 handje blauwe bessen
  • 1 handje frambozen
  • 1 mandarijn
  • 3 el magere kwark
  • 2 el magere yoghurt
  • ½ vanillestokje

Benodigdheden

Groot glas, schaaltje, lepel

Bereidingswijze

Was al het fruit schoon en pel de mandarijn.

Meng de yoghurt samen met de kwark, snijd de helft van een vanillestokje open en schraap deze uit. Voeg het merg toe aan de kwark-yoghurt, deze krijgt nu een heerlijke zoete vanillesmaak.

Neem een groot glas en vul deze allereerst met de blauwe bessen, hier bovenop komen vijf eetlepels van de romige kwark- yoghurt. Je maakt het af met de frisse frambozen. Je heb nu een heerlijk ontbijt of misschien wel snack waarmee wij onze koning kunnen feliciteren.

Off cours kunnen we de wimpel niet vergeten op onze vlag dus to top it off een paar partjes mandarijn.

 

 

3 reacties op “We love Rood Wit Blauw”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.