Categorieën
Food & health Gezond eten

Wat water met je doet

Nee dit is geen nieuws: water is goed voor je. Het is ook geen wonder, want minimaal de helft van ons lichaam bestaat ten slotte uit water. Maar dat water zoveel invloed heeft op het menselijk lichaam hadden we niet gedacht.

water1

Wondermiddel
Gooi die kokos, goji bessen en chiazaden maar weg (niet echt!), want er is een ingrediënt dat je jonger maakt, dat we allemaal kennen en de kosten ervan zijn te verwaarlozen. Het is een gouwe ouwe om af te vallen. Om een paar kilo kwijt te raken schakelt menigeen al snel over op de vloeistof die in Nederland gewoon uit de kraan komt kletteren. Veel water drinken helpt om afvalstoffen uit je lichaam te verdrijven. Ook schijnt het drinken van minimaal vijf glazen (5 x 250 ml) water per dag de kans op een hartaanval en de kans op darmkanker aanzienlijk te verkleinen. En je huid wordt mooier van het drinken van veel water. Dat water afvalstoffen verdrijft is terug te zien in je huid. Water drinken bespaart je lichaam een hoop onnodig verspilde energie. Wanneer je veel water drinkt zal je ook minder last hebben van dorst. Dorst is namelijk een vorm van uitdroging en uitdroging (ook in de minst extreme vorm) kost het lichaam ontzettend veel energie waardoor je wallen krijgt, je huid grauw kleurt en rimpels zich in rap tempo vermenigvuldigen.

Water maakt het verschil
Britse Sarah Smith dronk zelfs een maand lang drie liter water per dag en maakte elke week een foto van haar gezicht, zodat de verschillen duidelijk waarneembaar zouden zijn. Het is alleen niet bewezen de verschillen in het gezicht van Sarah echt alleen maar aan water te danken zijn. Dat er een beetje is gespeeld met licht om het resultaat zo optimaal mogelijk te maken zien we heus wel. De laatste foto is duidelijk de lichtste en de eerste foto is vanuit zo’n positie genomen dat er net iets meer schaduw op de wallen en de rimpels valt om het te accentueren. Maar dat doet er niet aan af dat water goed voor je is en het wel degelijk verschil kan maken voor je gezondheid. De foto’s van haar resultaat kun je hier bekijken.

Q: Ben jij een waterdrinker? En hoe doe je dat dan? Zoveel water drinken?

Beeld

3 reacties op “Wat water met je doet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.