Categorieën
Food & health Gezond leven Sport & work-outs

Vrouw met ballen

Zie je het schrikbeeld al voor je bij het lezen van deze titel? Een vrouw met enorme spierballen, zichtbare aderen en geen grammetje vet? Mis! Althans: het kán wel, maar het hóeft niet. Krachttraining is belangrijk voor iedereen, of je nu de vrouwelijke Arnold Schwarzenegger wilt worden of een mooie slanke dame met vrouwelijke rondingen!

Woman in gym lifting weights

Menig afvaller maakt de fout: cardio, cardio en nog eens cardio. Uren staan zweten op de loopband, vaak zelfs om dat er vervolgens in minder tijd weer bij te eten. Cardio helpt inderdaad met het in korte tijd verbranden van veel calorieën en bekend is dat als we meer calorieën verbranden dan we innemen, we afvallen. Echter, zodra je van de loopband afstapt, stopt die verbranding. Je bent calorieën verloren, maar hebt verder niets aan je lichaam gevormd. Wil je écht een mooi gevormd slank lichaam, dan zul je spieren moeten kweken – en dat is een stuk minder angstaanjagend dan je wellicht denkt!

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat krachttraining de meest efficiënte manier van sporten is als je wilt afvallen en dat is niet heel verrassend: spierweefsel verbrandt in rust meer calorieën dan vetweefsel. Oftewel: als je eenmaal gespierd bent, verbrand je vanuit je luie stoel meer dan iemand met een hoog vetpercentage die zich in het zweet werkt op de loopband. Klinkt aantrekkelijk, niet?

Krachttraining is er in allerlei soorten & maten: je kunt het krachthonk induiken om direct met de zware jongens mee te trainen, maar kunt ook beginnen met YouTube-filmpjes thuis of wat statische apparaten in de sportschool. Zeker nu de zomer in aantocht is, worden er bovendien op steeds meer plaatsen Bootcamp-lessen verzorgd: pittige trainingen van meestal een uur, waarin kracht in intervallen getraind wordt, zodat jij na een training helemaal voldaan onder de douche stapt en de volgende dag vóelt dat je gewerkt hebt. Geloof het of niet, dat gevoel is tientallen malen beter dan het gevoel dat je hebt nadat je afgepeigerd van een uur lopen op de loopband af stapt.. Je hebt getraind, je hebt gezweet, je hebt calorieën verbrand maar bovenal: je hebt je lichaam gevórmd! Krachttraining is dé manier om jouw lichaam te kneden in de vorm waarin jij je fit voelt!

Één reactie op “Vrouw met ballen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.