Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Vivofit: je personal sportcoach

Goede voornemens zijn niet alleen gebonden aan Oud en Nieuw. Het hele jaar door nemen we ons voor om ons leven te beteren. Vaker de trap nemen, de fiets pakken in plaats van de auto, lopen in plaats van de fiets pakken. Het zijn maar kleine veranderingen die invloed hebben op onze gezondheid. En vooral het “morgen begin ik écht” kennen we allemaal. Dat is niet erg, we zijn mensen en geen machines en mensen maken nou eenmaal fouten. De fout “een zak chips leegeten” hoort daar ook bij. Zo simpel is het. Maar een beetje hulp is altijd meegenomen. Iets of iemand die je met de neus op de feiten drukt en bijhoudt hoe je leeft. En daarom schakelen we de hulp in van vivofit van het merk Garmin. vivo1

Vivofit is een activiteitsmeter waar een piepkleine sportcoach in verstopt zit die bijhoudt hoeveel je beweegt. Ook zegt hij wanneer het weer tijd is om te bewegen. Als je langer dan een uur niet actief bent geweest verschijnt er een rode balk in het scherm van de activiteitsmeter waar ieder kwartier extra dat je niet beweegt een streepje bijkomt. Dit streepje verdwijnt zodra je weer een paar minuten beweegt.

Het is soms best fijn als er tijdens het werk tegen je gezegd wordt dat je moet bewegen, dan kun je meteen je hoofd even leegmaken. Aan de hand van hoeveel je beweegt wijst de vivofit je een dagdoel toe. Als je je doelstellingen hebt behaald, krijg je voor de volgende dag weer een nieuw (hoger) dagdoel.

Omdat het apparaat bevestigt dat je goed bezig bent (als je ook echt goed bezig bent) werkt het heel motiverend om meer te bewegen. Je voelt je bijna schuldig tegenover de vivofit als je niet genoeg beweegt. En wat misschien wel nóg motiverender werkt is dat je kunt zien hoeveel calorieën je verbrandt. En psst: dan kun je precies uitrekenen hoeveel eten daar tegenover staat.

In no-time heb je de smaak te pakken en dan wil je meer. Dat kan, want je kunt je aanmelden voor uitdagingen en je kunt in contact komen met andere vivofit gebruikers. Dit is een extra stimulans om te bewegen, want zij kunnen dan precies zien wat je doet. En andersom ook. Dus heb je een extra steuntje in de rug nodig? Meld je aan!

vivo2

De vivofit is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren (zwart, grijs, groen, blauw, paars en rood), zodat je hem kunt afstemmen op je outfit. Wij hebben een paarse, meisjes hè. En deze kleur ligt het meeste in de buurt van de kleur van Femme Magazine.

Wat verder nog handig is aan het apparaatje is dat je hem kunt gebruiken met de hartslagband voor als je je hartslag wil meten (optioneel en los verkrijgbaar). Dat is handig als je doelgericht aan het sporten bent. ’s Nachts meet hij, wanneer je hem in de “sleep” stand zet, hoeveel je beweegt in je slaap. Sommige mensen zijn nou eenmaal “nachtsporters”. De batterij gaat ontzettend lang mee, ongeveer een jaar. En het is ook nog een horloge.

De vivofit met grote en kleine polsband en een USB ANT stick en een snelstartgids is verkrijgbaar voor €119,00. Hetzelfde pakket met hartslagmonitor is verkrijgbaar voor €149,00.

Q: Is zo’n personal coach iets voor jou?

Één reactie op “Vivofit: je personal sportcoach”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.