Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven

Verstand van boodschappen

Weet wat je eet, dat kan tegenwoordig met de nieuwe gratis app van Questionmark. Dit is een nieuw ontwikkelde app waarmee je meer informatie krijgt over de achtergrond van je product. Het geeft je meer inzicht in de wijze waarop producten worden gemaakt en wat de invloed is op mens, dier en milieu.

app_questionmark

Voor deze app zijn 22.000 producten onderzocht, dus wanneer je met je boodschappenkarretje de rijen doorgaat moeten jouw product te vinden zijn. Je kunt verschillende producten van vleesvervangers tot aan je favoriete hagelslag onder de loep nemen.

How to do it

Instaleer de gratis app en scan de barcode van het product vanuit de schappen, hiermee heb je direct informatie over jouw gekozen product. Maak jij van te voren thuis je boodschappenlijstjes? Dan kun je thuis alvast vooronderzoek doen, surf naar de site en type daar je voedingsmiddel in waar je meer informatie over wilt hebben. Wanneer jouw product minder scoort op verschillende thema’s heeft Questionmark een alternatieve keuze klaarstaan waardoor jij een bewustere keuze kunt maken.

Transparantie

Je krijgt nu in één oogopslag de beoordeling te zien op het gebied van gezondheid, milieu, grondstofgebruik en dierenwelzijn.  Een nieuw thema dat wordt toegevoegd waar je normaliter nauwelijks tot geen informatie over kunt krijgen is mensenrechten. Hieronder vallen onder andere discriminatie, kinderarbeid en loon. Deze worden onder meer toegepast op producten zoals: cacao, suiker  en noten. De producten die hiervoor in aanmerking komen zullen hier een beoordeling over krijgen. Met deze nieuwe inzichten kun je zelf een bewustere keuze maken of je meewerkt aan deze praktijken of dat je na het verkrijgen van deze kennis hier een stop op wilt zetten.

love_earth-t2

Neem snel een kijkje op de site http://www.thequestionmark.org/ en verbreedt je kennis op productniveau. Mis jij een product in deze lijst, aarzel niet en meld dit door even een email te sturen. Binnen enkele weken zal het product dan toegevoegd zijn aan het systeem.

Q: Kopen jullie bewust jullie boodschappen en gaan jullie deze app downloaden?

2 reacties op “Verstand van boodschappen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.